Foto: Vida Press

17. februārī vietne "blanconblanc" laidusi klajā kārtējo reto, animēto interviju - šoreiz 1987. gada sarunu ar rokmūzikas ikonu Lū Rīdu.

Intervija ir interesanta ne tikai tāpēc, ka ilgi nebija pieejama publikai, bet arī tāpēc, ka Lū Rīds tajā ir visai runīgs, pretstatā ierastajai praksei - Rīds vienmēr ticis raksturots kā grūti intervējams cilvēks. Proti, viņa atbildes nereti bijušas strupas un nicīgas, viņa attieksme - nievājoša.

Intervijā Rīds stāsta par to, kādas bijušas "The Velvet Underground" ambīcijas, tostarp paziņojot, ka tajā laikā sev muzikālus biedrus neredzēja, tā piemēram "Bītlus" raksturojot kā mēslus, bet "The Doors" nosaucot vienkārši par stulbiem.

Savā kritikā viņš laikabiedriem pārmet pretenciozitāti un stulbumu. Tajā pat laikā viņš piebilst, ka, ja kāds jautātu, kas viņam paticis, atbilde būtu - neviens.

Lū Rīds, īstajā vārdā Lūiss Alans Rīds, dzimis 1942. gadā Ņujorkā, mūžībā aizgājis 2013. gadā. Bez darbības grupā "The Velvet Underground", kas nodēvēta par vienu no modernās rokmūzikas ietekmīgākajām grupām, Lū Rīds darbojies dažādos citos projektos un ierakstījis 20 solo albumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!