Foto: Jānis Deinats
Šī gada 2. jūlijā Duntes muižas parkā notiks Maestro Raimonda Paula vasaras brīvdabas koncerts. Maestro īpaši izveidotajā programmā izskanēs populārākās Raimonda Paula melodijas.

Kā "Delfi" informē organizatori, kopā ar Maestro būs Latvijas Radio bigbends, piedalīsies grupa "Framest" kā arī dziedātājas Paula Saija un Elza Rozentāle. Koncerta īpašais notikums būs Raimonda Paula septiņdesmitajos gados tapušās džezroka mistērijas "Spēļu nakts Duntes krogā" atskaņojums un Minhauzena ierašanās.

Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags par vienu no programmas opusiem – "Spēļu nakts Duntes krogā" - stāsta: "Septiņdesmitajos gados komponētais darbs sastāv no vairākiem stilistiski atšķirīgiem posmiem, dinamisko džezroka skanējumu vietām nomaina svings, džeza valsis, fanks un pavisam akadēmisks skanējums, kas ir ļāvis instrumentācijā izmantot ļoti plašu krāsu paleti, sākot ar pavisam trauslu koka pūšaminstrumentu ansamblī, līdz skanīgam bigbenda tutti, kas lieliski paspilgtina vokālās partijas un izceļ skaņdarba dramaturģiju."

Izskanēs arī īpaši bigbendam aranžēti skaņdarbi no Maestro Dailes teātrī izrādītā mūzikla "Leģenda par zaļo Jumpravu", kurā soliste būs etnodžeza dziedātāja Elza Rozentāle.

Savukārt soliste Paula Saija, kura pagājušā gada nogalē uzsāka sadarbību ar Maestro, dziedās skaņdarbus no koncertprogrammas "Pauls un Paula", ko pirmo reizi papildinās arī bigbenda skanējums.

Vēl koncertā varēs dzirdēt tādus hitus kā "Ilgais ceļš kāpās", "Mēs tikāmies martā", "Elēģija", "Viss nāk un aiziet tālumā", "Baltā saule", "Mežrozīte" un citas Maestro vispopulārākās melodijas.

Koncerta norises vieta ir 18. gadsimtā celtās Duntes muižas parks. Īpašnieks grāfs fon Duntens atstājis nosaukumu arī apdzīvotajai vietai, kas Salacas izloksnē skanēja Roud – saistībā ar purva rūdas krājumiem. Kā liecina nostāsts, muižā viesojies un ballē dejojis leģendārais barona Minhauzena prototips Hieronīms Kārlis Frīdrihs fon Minhauzens. Apmēram 1740.-1750. gadā viņš bija Rīgas kirasieru pulka virsnieks. Šobrīd muižā atrodas Minhauzena muzejs. Minhauzena muzejs palīdz atdzimt atmiņā stāstiem par pulkveža Hieronīma Kārļa Frīdriha fon Minhauzena neticamajiem piedzīvojumiem.

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!