Turpinot ekskluzīvo Liepājas koncertzāles sēriju "Pasaule Lielajā dzintarā", 30. maijā ar savu vienīgo koncertu Ziemeļeiropā pasaules koncerttūres ietvaros Liepājā uzstāsies par "vokālo brīnumu" dēvētā korejiešu dziedātāja Youn Sun Nah. "Lielajā dzintarā" vokāliste uzstāsies ar savu jauno mūzikas albumu "Immersion", portālu "Delfi" informē koncertzāles "Lielais dzintars" mārketinga un sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Santa Margeviča.

"Brīnums", "valdzinājums" "pasaules klases dziedātāja" – šie ir tikai daži no apzīmējumiem, ko korejiešu vokālistei Youn Sun Nah velta starptautiskā prese. Savas teju 30 gadu ilgās starptautiskās karjeras laikā viņa ir kļuvusi par vienu no spožākajām mūsdienu džeza dziedātājām pasaulē. Ar savu universālo, bet individuālo stilu, kurā džezs veiksmīgi apvienojas ar popmūziku un elektroniku, mūziķe tradicionālajam vokālajam džezam piešķīrusi jaunas krāsas un sasniegusi līdz šim nedzirdētus muzikālos apvāršņus. "Visā mūzikas vēsturē ir tikai nedaudz dziedātāju, kuriem ir talants apvērst mūzikas žanru kājām gaisā: Nina Simone, Nora Džonsa, Eimija Vainhausa – un tikpat talantīga un apbrīnojama ir korejiešu dziedātāja Youn Sun Nah," dziedātāju raksturo mūzikas kritiķi.

Dziedātājas kristāldzidrā, maigā balss, franču šansona izsmalcinātība un nepārspējamās vokālās variācijas ļauj džezam raksturīgās minimālās formas pārvērst spēcīgās emocijās, tīrā elegancē un maģijā. Vācu medijs "ZDF Heute Magazine" par Youn Sun Nah teicis: "Šī sieviete ir vokāls brīnums, absolūti satriecoša", savukārt franču laikraksts "Le Figaro" atzinis, ka dziedātājai piemīt "viena no skaistākajām mūsdienu džeza balsīm".

Vokālistes jutekliskā balss un īpašā personība iekarojusi cilvēku sirdis visā pasaulē. Youn Sun Nah aizvadījusi vairāk nekā 500 koncertus visos pasaules kontinentos, no kuriem lielākā daļa bijuši pilnībā izpārdoti. 2014. gadā viņa dziedāja arī ziemas olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā Sočos.

Liepājā Youn Sun Nah kopā ar ģitāras virtuozu un pianistu Tomeku Mernovski (Tomek Miernowski) un bundzinieku un ģitāristu Remī Viņolo (Rémi Vignolo) uzstāsies ar savu jauno mūzikas albumu "Immersion". Ārvalstu mūzikas kritiķi "Immersion" raksturo kā eklektiski jaudīgu albumu, norādot, ka dziedātāja tālu pārsniegusi džeza robežas: "Youn Sun Nah ir īsta pasaules pilsone. Viņas balss, kas ir viena no daudzpusīgākajām un spēcīgākajām savā paaudzē, droši un pārliecinoši apliecina spēju iemiesot gan netveramu smalkumu, gan nepieradinātu spēku, meistarīgi vienojot popa, džeza, elektronikas un fusion mūzikas estētiku."

Koncerts "Lielajā dzintarā" būs mākslinieces vienīgā uzstāšanās Ziemeļeiropā. Albuma "Immersion" pasaules koncerttūres ietvaros dziedātāja ar vairāk nekā 70 koncertiem uzstājusies Korejā, Spānijā, Francijā, Vācijā, Turcijā, Šveicē, Amerikas Savienotajās Valstīs, Čehijā, Nīderlandē, Kanādā, Beļģijā un Polijā. Latvijā Youn Sun Nah iepriekš viesojusies 2012. gadā festivāla "Rīgas Ritmi" ziemas koncertu sērijas ietvaros.

Koncerts "Youn Sun Nah. Korejiete ar brīnumaino balsi" turpina Liepājas koncertzāles koncertsēriju "Pasaule Lielajā dzintarā", kas apmeklētājus aicina uz īpaši augstvērtīgiem pasaules aktuālāko mākslinieku koncertiem un notikumiem. Sērijā iekļaujas unikāli projekti, kuri ir mākslinieku vienīgā uzstāšanās Latvijā vai pat visā Eiropā. Tuvākie sērijas koncerti – senās mūzikas ansambļa "Le Poème Harmonique" uzstāšanās ar skaistākajām Francijas melodijām 15. februārī un "Spāņu flamenko. Ģitāras un dejas" – 21. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!