Foto: Publicitātes attēli
Jaunā "Palladium" būs atšķirīga no pārējām līdzīga izmēra koncertzālēm – gan ar interjeru, gan muzikālo saturu, nelielu ieskatu pirms koncertzāles atklāšanas trešdien intervijā "Radio 101" sniedza "Positivus Music" pārstāvis Ģirts Majors.

"Šī vieta jau sākotnēji ir būvēta kā telpa dažādiem publiskiem pasākumiem – vienalga vai tas būtu kino vai koncerts," teic Majors, piebilsto, ka koncertzāles griestu augstumsbūs deviņi metri, skatītāju ērtībai būs divu līmeņu grīda, kā arī būs divi balkoni.

2006. gadā bijušā kinoteātra telpās jau sākts būvēt naktsklubs, taču, sākoties krīzei, tas tā arī nav ticis atklāts. Jaunās koncertzāles saimnieki pabeiguši iesākto un pielāgojuši savām vajadzībām.

Kā intervijā "101" uzsver Majors, jaunās muzikālā koncertzāles satura nodrošināšanā iesaistīsies arī citi organizatori un "Palladium" būs atvērt dažādu žanru mūzikai, kā arī dažādiem citiem pasākumiem.

"Mans mērķis ir, lai šādi vidēja izmēra koncerti, kādi jau šobrīd ir izsludināti, pēc gada notiktu vismaz nedēļā reizi," teic Majors, piemetinot, ka viss tomēr būs atkarīgs no apmeklētāju aktivitātes un pirktspējas.

""Palladium" kontekstā varam gaidīt tos ārvalstu māksliniekus, kas arī citās Eiropas pilsētās uzstājas līdzīga izmēra koncertzālēs," nākotnes plānus klāsta Majors.

"Positivus Music" vadītājs sola, ka uz jaunās "Palladium" skatuves vieta atradīsies arī Latvijas mūziķiem, kuri savu karjeru jau ir nostiprinājuši. Majors teic, ka drīzumā varētu tikt izziņoti arī kādi latviešu mākslinieku koncerti.

Viens no zināmākajiem koncertorganizatoriem Latvijā un festivāla "Positivus" organizators uzskata, ka koncertu biznesa tirgus šobrīd atveseļojas , cilvēki vairāk apmeklē pasākumus, un arī organizatori guvuši savu mācību. Ir jātceras, ka bizness ir ne tikai arēnās un stadionos, bet arī vidēja izmēra pasākumos un Eiropas pilsētu ikdienas koncertdzīve notiek tieši šādās līdz 2000 cilvēku ietilpības lielās koncertzālēs un klubos.

Majors sola riskēt un vest uz Rīgu arī ne tik populārus mūziķus: "Ja vieta ir forša, tad cilvēki nāks arī uz mazzināmu grupu koncertiem!"

Jau ziņots, ka 30. septembrī ar britu mūziķa Džeimsa Blānta koncertu tiks atklāta jauna koncertzāles bijušā kinoteātra "Palladium" telpās. Turpmākajos mēnešos jau ieplānoti grupu "Kaiser Chiefs", "FM Belfast", kā arī dziedātājas Annas Kalvi koncerti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!