Kopumā latviešu populārajā mūzikā tendences ir pozitīvas, uzskata skaņu režisors, grupas "Instrumenti" dalībnieks Gatis Zaķis, kurš kopā ar grupas biedriem Jāni Šipkēvicu un Reinis Sējānu 19. februārī viesojās raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu".

Zaķis ir viens no pieredzējušākajiem skaņu režisoriem Latvijā, kuram par skanējumu pateicīgas daudzas pašmāju grupas un mūziķi. Tāpēc Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas "Zelta mikrofons" jaunajā kategorijā "Labākais skaņu producents" balva bez konkurences šogad piešķirta tieši viņam. Ņemot vērā Zaķa pieredzi un ikdienas saskarsmi ar dažādiem mūziķiem, tika uzdots jautājums, raksturot pašreizējo situāciju Latvijas mūzika, ko viņš bez liekas šaubīšanās sauc par pozitīvu – pašmāju mūzika vairs nav tikai ārvalstu tendenču kopijas.

"Man ir labas ziņas! Manā uztverē tendence ir pozitīva. Latviešu mūzika lēnām rāpjas ārā no kopēšanas stadijas, kas kopš 90. gadiem bija ieilgusi. Mūziķi sāk apzināties sevi kā individualitātes, nevis tikai kā kopēšanas mašīnas – jo labāk es nokopēšu, jo labāk tas cilvēkiem patiks.

Jaunā paaudzē ir daudz brīvāka. Es vēl sevi pieskaitu pie tiem, kuri kādu laiku ir nodzīvojuši Padomju savienībā, pat bijis oktobrēns, un kaut kur dziļi sevī iekšā es visu to jūtu. Bet jaunajā paaudzē tendences ir ļoti patīkamas. It īpaši pēdējos gados. Jā, tas atsaucas arī uz balvām. Tas vakuuma brīdis ir garām," sarunā ar Jāni Domburu saka Zaķis.

Gatis Zaķis ir ar ievērojamu pieredzi Latvijas mūzikā. 2000. gadu sākumā viņš bija grupas "The Mundane" līderis, bet vēlāk sāka darboties kā skaņu režisors "Sound Devision" studijā. Ar grupu "Instrumenti" kopā Zaķis ir jau kopš debijas albuma "TRU" iznākšanas 2011. gadā.

Pilna garuma sarunu ar grupu "Instrumenti" var noskatīties šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!