Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI
"Eirovīzija", populāri radio singli un skandalozi dalībnieki, kuri ir ļoti pieprasīti "TikTok" platformā, – manas priekšzināšanas par grupu "Måneskin" liecināja, ka es dodos uz normālu popmūzikas koncertu. Aptuveni pusotras stundas garumā četri Romā bāzēti mūziķi man dziesmu no dziesmas sejā smērēja to, cik ļoti es biju kļūdījies savos pieņēmumos. 18. maijā Mežaparkā bija rokmūzikas svinības. Aizvien dzīvas un īstas rokmūzikas svinības.

Lai nerastos greizs priekšstats, man absolūti nav nekādu iebildumu apmeklēt popmūzikas vai jebkādas citas mūzikas koncertus. Tieši tāpēc pirms dažām nedēļām izlēmu par labu divu biļešu iegādei. Redzēt savā nozarē populārus mūziķus vienmēr ir aizraujoši, neskatoties uz to, vai es tos ikdienā patērēju vai ne. Salīdzinājumam: goda vārds, es nekad nebiju mērķtiecīgi spiedis "play" reperes Megan Thee Stallion daiļradei, taču viņas pērno uzstāšanos "Positivus" noklausījos (ko tur liegties, arī noskatījos) ar neviltotu interesi.

Tieši tāpat es biju pārliecināts, ka Mežaparkā redzēšu, kas aktuāls un "trendīgs" ir šobrīd. Skatuves iekārtojums pirms koncerta man novicināja nelielu sarkano karogu. Divi "Ampeg" basģitāras kabineti, divi "Marshall" ģitāras kabineti, viens bungu komplekts, mikrofons un nekas cits. "Viņi acīmredzami grib, lai es domāju, ka šeit skanēs roks," pie sevis nodomāju, veroties uz vairāk alternatīvajai mūzikai raksturīgo minimālistisko skatuves noformējumu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!