Foto: LETA
Svētdienas, 17. oktobra vakarā Esenē, Vācijā apbalvoti ikgadējie "ECHO Klassik" laureāti. To vidū atrodams arī Marisa Jansona vadītais Bavārijas radio simfoniskais orķestris.

Pazīstamā latviešu izcelsmes diriģenta vadītais kolektīvs nosaukts par gada labako orķestri.

Prestižo klasiskās mūzikas balvu saņēmis arī "Grammy" laureāts, igaunis Pāvo Jervi, kurš atzīts par gada labāko diriģentu.

Balvas saņēmeju vidū ir izcilais vācu diriģents, pazīstamais sabiedriskais aktīvists Kurts Mazurs, kurš "ECHO Klassik" ceremonijā tika godināts par mūža ieguldījumu mūzikā.

Ikgadējo "ECHO Klassik" balvu saņēmuši arī par "pasaulē ātrāko vijolnieku" dēvētais Deivids Gerets (pārdotākais albums), uzlecošā pianisma zvaigzne no Ķīnas Lang Lang (labakais instrumentālists), populārā amerikāniete, mecosoprāns Džoisa DiDonato (labākā dziedātāja), vācu tenors Jonass Kaufmans (labākais dziedātājs) un daudzi citi.

Visu šī gada "ECHO Klassik" balvu saņēmēju sarakstu var aplūkot šeit.

Atgādinam, ka 2007. un 2009. gadā "ECHO Klassik" balvu nominācijā Labākā dziedātāja saņēma Elīna Garanča.

"ECHO Klassik" balvas pirmo reizi tika pasniegtas 1994. gadā. Kopš tā laika, tā uzskatāma par vienu no nozīmīgākajām balvām klasiskajā mūzikā. Laureātus izvēlas žūrija, kuras sastāvā darbojas klasiskās mūzikas industrijas profesionāļi – žurnālisti, producenti, muzikologi un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!