Foto: AP/Scanpix

Lielākā daļa lielo Maskavas koncertu norišu vietu vadītāju atteikušies rīkot noslepkavotā Krievijas opozīcijas līdera, Krievijas prezidenta Vladimira Putina kritiķa Borisa Ņemcova piemiņas koncertu 40 dienas pēc viņa nāves.

Par to savā "Facebook" profilā pavēstījis producents Mihails Kozirevs.

7. aprīlī paredzētajā piemiņas koncertā vēlējās piedalīties daudzi populāri krievu mūziķi - piemēram, Jurijs Ševčuks, Andrejs Makarevičs, grupa "Bi-2" un citi.

Koncertu organizēt piekritis vien Stass Namins, kurš pārvalda "Zaļo teātri" Gorkija parkā, tomēr laika trūkuma dēļ pasākuma norisi nav izdevies saskaņot.

Rezultātā Ņemcova koncertu nolemts rīkots televīzijas kanāla "Дождь" ēterā, tas notiks 7. aprīļa vakarā.

Kā ziņots, 55 gadus vecais Ņemcovs, kurš prezidenta Borisa Jeļcina laikā bija Krievijas vicepremjers, nošauts 28. februāra naktī Maskavas centrā netālu no Kremļa.

Ņemcovs bija sīvs Krievijas prezidenta Vladimira Putina īstenotās politikas pretinieks un iestājās pret karu Ukrainā. 1. martā bija paredzēts opozīcijas atbalstītāju protesta gājiens, kurš Ņemcova nāves dēļ atcelts.

Neilgi pirms slepkavības Ņemcovs 28. februārī radiostacijā "Eho Moskvi" stāstīja par nepieciešamību piedalīties protestā un sauca Putinu par meliUkrainas prezidents Petro Porošenko paziņoja, ka Ņemcovs gatavojies publiskot pierādījumus par Krievijas karaspēka klātbūtni Ukrainā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!