Foto: Publicitātes foto
Krievijas rokgrupas DDT koncerts Maskavā, kas bija plānots 10. jūnijā stadionā "Otkritije Bank Arena" un būtu bijis veltīts grupas 40. gadadienai, pārcelts uz nākamā gada 17. jūniju, jo pasākuma rīkotājiem nav izdevis to saskaņot ar Maskavas mēriju, teikts DDT paziņojumā grupas vietnē sociālajā tīklā "Vkontakte".

"Šogad sākās tā dēvētā specoperācija, Grupa DDT ieņem principiālu nostāju - "Par mieru!". Rezultātā rīkotājiem neizdevās saskaņot pasākumu Maskavas reģionālās drošības departamentā. Mēs pielikām visas pūles un pieejamās iespējas, lai uzstāšanās 10. jūnijā tomēr notiktu, bet velti," teikts paziņojumā.

DDT jubilejas turneja bija iecerēta 2020. gadā, bet divas reizes tika atcelta koronavīrusa pandēmijas dēļ. Šā gada pavasarī mūziķi beidzot sāka uzstāties turnejas ietvaros, bet daži no koncertiem tika atcelti, pēc visa spriežot, grupas līdera Jurija Ševčuka pretkara nostājas dēļ, kas tiek pausta arī no skatuves.

Maija vidū Ševčuks koncertā Ufā uzstājās ar runu, pēc kuras viņam tika sastādīts administratīvais protokols par Krievijas bruņoto spēku "diskreditāciju".

DDT līderis Ufā sacīja, ka Ukrainā bojā iet "sirmgalvji, sievietes un bērni mūsu kārtējā Cēzara kaut kādu napoleonisko plānu dēļ".

"Dzimtene, draugi, tā nav prezidenta d**sa, kas ir visu laiku jālaiza, jābučo. Dzimtene - tā ir nabadzīga vecmāmiņa stacijā, kas tirgo kartupeļus. Tā, lūk, ir dzimtene."

Ševčuks vēl piebilda: "Es pēc Čečenijas uzrakstīju pirmo dziesmu. Tās nosaukums ir "Mīlestība". Zināt, kāpēc? Jo es nevarēju neko citu uzrakstīt. Un "Mīlestība", šī dziesma, mani izglāba. Un tagad mēs to jums nodziedāsim. Paldies!"

Vēlāk Sanktpēterburgas tiesa atteicās izskatīt pret Ševčuku ierosināto lietu un nosūtīja protokolu atpakaļ uz Ufas policiju "nepilnību novēršanai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!