Foto: Publicitātes foto
18. janvārī pulksten 19 Mazajā ģildē norisināsies "The Fine Arts Quartet" ("Daiļo mākslu kvartets", ASV) koncerts, programmā ietverot Bēthovena, Rahmaņinova un Čaikovska komponētos skaņdarbus, portālu "Delfi" informē Hermaņa Brauna fonda pārstāvji.

"The Fine Arts Quartet" ("Daiļo mākslu kvartets") ir viens no spilgtākajiem kameransambļiem ar spožu panākumu vēsturi. Mūziķu arsenālā ir vairāk nekā 200 albumu un kopš pastāvēšanas sākumā (kvartets izveidots 1946. gadā Čikāgā) tas pastāvīgi uzstājies uz labākajām pasaules skatuvēm.

Šā brīža kvarteta līderi Ralfs Evanss (Ralph Evans, Čaikovska konkursa laureāts) un Jefims Boiko (Efim Boico, bijušais Parīzes orķestra ("Orchestre de Paris")koncertmeistars – 70.-80. gados, kad to vadīja Daniēls Bārenboims) kopā uzstājas jau 36 gadus. Viņiem ir pievienojies vijolnieks Gils Šārons (Gil Sharon, ansambļa "Amati" dibinātājs) un čellists Niklass Šmits (Niklas Schmidt, "Trio Fontenay" izveidotājs).

Daudzi kvarteta ieraksti tikuši nominēti "Grammy" balvai. Tie vairākkārt ieguvuši "Gramophone" balvas un "Gramophone Classical Music Guide" piešķirto "Leģendāra ieraksta" statusu. "Penguin Guide to Recorded Classical Music" kvarteta ieskaņojumus godājis ar nosaukumu "Key Recording/TopRecommendation" un "Gramophone Magazine" – ar nosaukumu "Redakcijas izvēle". "American Record Guide" ne reizi vien kvarteta albumus izcēlis kā "Kritiķa izvēli", tie vairākkārt bijuši "BBC Music Magazine" izvēle un trīskārt – "Music Web International" "Gada ieraksts".

2020. gadā slavenā ierakstu kompānija "Naxos" klajā laiž trīs kvarteta kompaktdiskus (Bēthovens, Mocarts, Dvoržāks)!

"Daiļo mākslu kvarteta" mūziķi ir izaudzinājuši ne vienu vien starptautiska līmeņa jauno atskaņotājmākslinieku paaudzi, skolojot viņus Sorkina Starptautiskajā Kamermūzikas institūtā Milvokos un visā pasaulē pazīstamās Parīzes, Londonas, Ņujorkas un Pekinas konservatorijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!