Foto: Publicitātes foto

18. novembrī pulksten 21 kultūras centrā "Mazā ģilde" notiks Latvijas Republikas proklamēšanas 104. gadadienai veltīts koncerts, kurā uzstāsies Jauniešu koris "Balsis" un tā mākslinieciskais vadītājs Ints Teterovskis.

Koncertā piedalīsies arī diriģenti Kamila Siliņa un Georgs Zujevs, Haralds Arnis (kontrabass), Valts Pūce (klavieres), Andris Sējāns (balss) un instrumentālais ansamblis Ievas Dzērves vadībā.

Šī būs pirmais koncerts ciklā "Mūzika "Balsīm"". Tas ir jauns kora koncertcikls, kurā klausītājiem būs iespēja iepazīties ar jaunāko mūsdienu latviešu komponistu devumu un tieši "Balsīm" rakstītu mūziku.

Šī gada aprīlī Jauniešu koris "Balsis" svinēja 35 gadu jubileju, kurai par godu komponists Andris Sējāns veltīja dziesmu ciklu "Par ziediem". Ciklā izmantotā dzejnieces Vizmas Belševicas emocionalitātes un skaudruma piesātinātā dzeja mūzikā tiek atklāta dinamiski un daudzveidīgi un ir spējīga aizkustināt ikvienu. Koncertā būs dzirdami skaņdarbi no šī cikla, komponista Valta Pūces jaundarbs "Balss" ar Ulda Bērziņa dzeju, kā arī Mārtiņa Brauna mūzika.

Kā norāda kora mākslinieciskais vadītājs Ints Teterovskis, šogad Latvijai - 104, bet Dziesmu svētku tradīcijai nākamgad jau 150 gadskārta. Lai XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu svētku repertuārs gan dziedātājiem, gan arī klausītājiem būtu ne tikai zināms no galvas, bet arī sirdī, Jauniešu koris "Balsis" turpmākajos koncertos iekļaus dziesmas no Dziesmu svētku repertuāra – Noslēguma koncerta "Kopā augšup" un koru lielkoncerta "Tīrums. Dziesmas ceļš".

Ieeja koncertā bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!