Foto: LETA

Tā dēvētajā 13. janvāra lietā notiesātais mūziķis, folkloras kapelas "Maskačkas spēlmaņi" vadītājs Ansis Ataols Bērziņš publiskojis dziesmu "Tēte pa skaipam".

Ansis Ataols Bērziņš, kuram piespriesta nosacīta brīvības atņemšana uz vienu gadu un astoņiem mēnešiem, šobrīd izsludināts meklēšanā un jau piecus mēnešus atrodas ārpus Latvijas. Bērziņš vēsta, ka devies politiskajā emigrācijā.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/tete_pa_skaipam.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

"Latvijas Republikas varas iestāžu rīcības rezultātā cieš ne tikai pats Ansis, bet arī tuvinieki, visvairāk – sieva un bērni. Šī dziesma veltīta jaunākajai meitai Krescentijai, kura vēl ir par mazu, lai saprastu, kāpēc tētis nevar pie viņas atbraukt," raksta Bērziņš.

Foto: Ansis Ataols Bērziņš

Dziesma, ko pats dziesminieks nodēvējis par "otru politiskās emigrācijas dziesmu", seko mēneša sākumā publicētajai dziesmai "Ne dzīvs, ne miris", līdz ar kuras izdošanu portālā "Change.org" tika sākta parakstu vākšana, pieprasot atcelt spriedumu un cietumsodu A. A. Bērziņam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!