Foto: Publicitātes foto
Pēc 12 gadu pārtraukuma, ierakstot īsteni liepājnieciski roķīgu dziesmu 'Mūs izšķirt nespēs neviens', kopā ir sanākuši mūziķi Fēlikss Ķiģelis, Elviss Grodums, Pēteris Sičevs un Ivars Sudmalis, lai paziņotu, ka grupa "Melnā Princese" ir atgriezusies.

Melnā Princese 'Mūs izšķirt nespēs neviens'

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/Mus_izskirt_nespes_neviens.mp3';include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc";?>

Savu ceļu uz atpazīstamību un klausītāju sirdīm grupa "Melnā Princese" uzsāka 1997. gadā, kad to nodibināja draugi dzīvē un mūzikā – Fēlikss Ķiģelis un Elviss Grodums. Jau tajā pašā gadā grupa tika pamanīta un savus pirmos uzvaras laurus plūca tā laika slavenākajā mūzikas festivālā "Liepājas Dzintars". Tam sekoja darbs pie pirmā studijas albuma "Viens" un gadu vēlāk tapa arī plašu popularitāti guvušais albums "Kā būt", uz kura ieraksta laiku tika pieaicināts vokālists Ivo Fomins un taustiņinstrumentālists Aldis Langbaums.

Šajos 12 gados katrs no mūziķiem ir veiksmīgi darbojies dažādos citos muzikālos vai citādi radošos projektos un grupās. Taču šogad, seniem draugiem sanākot kopā, tika nolemts studijā ierakstīt jaunu dziesmu. "Melnās Princeses" pirmā radiosingla 'Mūs izšķirt nespēs neviens' vārdu autors ir Ivars Sudmalis, kurš tandēmā ar Fēliksu Ķiģeli ir sarakstījis arī dziesmas mūziku. Sudmalim radošā sadarbība ar pārējiem mūziķiem citos projektos nav sveša, taču ar "Melno Princesi" viņš līdz šim nebija sadarbojies. Nu viņš to ir izdarījis dubultā apmērā – gan kļūstot par grupas biedru, gan pirmās dziesmas autoru.

Grupas pārstāvji norāda, ka "ar pirmo dziesmu nekas nebeidzas. Gluži pretēji – tikai sākas, jo mūziķi radošu ideju pilni strādā pie grupas koncertu programmas un sola drīzumā paziņot par "Melnās Princeses" koncerttūres datumiem".

Grupā "Melnā Princese" muzicē Elviss Grodums (balss, bass), Fēlikss Ķiģelis (balss, ģitāra), Pēteris Sičevs (bungas, perkusijas) un Ivars Sudmalis (balss, ģitāra).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!