Foto: Publicitātes foto

Tuvojoties gada izskaņai, čellu trio "Melo-M" aicina uz tradicionālajiem Vecgada lielkoncertiem Rīgas Kongresu namā 29. decembrī pulksten 15. 00 un 19.00, kur uzstāsies "Melo-M Mega orķestris", apvienojot vairāk nekā 50 dažādu paaudžu čellistus, portālu "Delfi" informē mākslinieku pārstāvji.

"Esam patiesi gandarīti, ka pirms diviem gadiem iesāktais eksperiments pulcēt kopā dažādu paaudžu Latvijas čellistus vienā lielā orķestrī ir kļuvis par stabilu tradīciju, kas iepriecina ne vien pašus mūziķus, bet arī klausītājus. Tieši tāpēc gaidāmajiem koncertiem gatavojamies ļoti rūpīgi un ceram sagādāt mundru, dzīvespriecīgu un melodisku gada izskaņu ikkatram koncerta apmeklētājam," teic trio "Melo-M" mūziķi.

Divdaļīgo Vecgada lielkoncertu pirmajā daļā trio "Melo-M" un orķestra izpildījumā skanēs Kārļa Auzāna orģinālmūzikas darbi – tēmas no kino filmām un teātra izrādēm, kā arī savulaik speciāli "Melo-M" sastāvam komponēti skaņdarbi.

Savukārt koncertu ortrajā daļā "Melo-M" mūziķi orķestra pavadījumā atskaņos daudzas unikālas pasaules popmūzikas un rokmūzikas hitu versijas īpašos aranžējumos čellu orķestrim.

Koncertos gaidāmi arī vairāki pārsteigumi – speciāli čellu lielorķestra skanējumam tapuši jauni aranžējumi vairākām pasaulē populārām melodijām. To klāstā būs gan kāda Āfrikas noskaņu kompozīcija, gan roka klasikas skaņdarba versija.

Ideja par čellu orķestri trio "Melo-M" mākslinieciskajam vadītājam Kārlim Auzānam radās pirms diviem gadiem. Toreiz, "Melo-M" mūziķu mudināti, vienotā kolektīvā kopā sanāca dažādu paaudžu čellisti, savās rindās pulcējot gan skolēnus un studentus, gan pieredzējušus čella spēles meistarus. Pirmais lielkoncerts Rīgas Kongresu namā notika 2015. gada izskaņā.

Biļetes uz "Melo-M Mega orķestra" Vecgada lielkoncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!