Foto: Publicitātes foto

Pašmāju smagās mūzikas apvienība "Frailty" laidusi klajā ceturto pilno studijas albumu "Tumši ūdeņi". Līdz ar albuma izdošanu publicēts arī jauns videoklips dziesmai "Es degu".

Pirmo reizi grupas pastāvēšanā albums ticis ierakstīts latviešu valodā.

"Frailty" dalībnieki, komentējot šo soli, norāda, ka ideja ierakstīt albumu latviski tikusi plānota jau sen. Izvēle par labu latviešu valodai metālmūzikai ierastās angļu valodas vietā saistāma ar grupas vēlēšanos izcelt savu latvisko identitāti un runāt par savas daiļrades tradicionālo tematiku savā dzimtajā valodā.

Albumā "Tumši ūdeņi" ir septiņas kompozīcijas. "Tās stāsta par tumšām priekšnojautām, svarīgiem un sarežģītiem notikumiem pasaules vēsturē, iekšējiem pārdzīvojumiem un eksistenciālām bailēm, kā arī pieskaras latviešu mitoloģiskajiem priekšstatiem," raksta "Frailty" dalībnieki.

Vienai no albuma dziesmām "Es degu" tapis videoklips, kura autors ir grupas ģitārists Jēkabs Vilkārsis.

Iepriekš šī gada jūlijā kā albuma vēstnesis tika publicēts teksta video dziesmai "Tā aiziet gaisma".

Albumu izdevusi pati grupa ar pašmāju ierakstu izdevniecības "Zobens un Lemess" atbalstu.

Albums "Tumši ūdeņi" ticis ierakstīts ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu 2020. gadā.

"Tumši ūdeņi" klausītājiem pieejams lielākajos mūzikas straumēšanas servisos un "Frailty" "Bandcamp" lapā kopš tā izdošanas brīža šī gada 2. oktobrī.

Iepriekšējais „Frailty” albums "Ways of the Dead" izdots 2017. gadā, un ieguva Latvijas Metālmūzikas gada balvu kā labākais 2017. gada pašmāju metāl mūzikas albums. Daudzo pastāvēšanas gadu laikā grupa saņēmusi arī citus apbalvojumus, kā arī divas reizes bijusi nominēta balvai „Zelta mikrofons” .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!