Foto: Publicitātes attēls

10. septembrī ar pagānu un folkmetāla grupas "Skyforger" lielkoncertu noslēgsies mūzikas pasākumu cikla "Ceļabiedri" 2022. gada sezona. Koncerts "Rudens ceļš" norisināsies atjaunotās Mežaparka Lielās estrādes pakājē, un tas būs vēsturiski pirmais smagā metāla pasākums jaunajās tribīnēs. Galveno atbalstu šajā koncertā sniegs folkloras un seno cīņu kopa "Vilkači", folkloras kopa "Delve" un citi "Skyforger" draugi.

Mūziķi šajā divu stundu lielkoncertā sola iepriecināt klausītājus ar negaidītiem muzikāliem pārsteigumiem un interesantiem sastāva papildinājumiem. Gaidāma arī vērienīga skaņas un gaismu saspēle, kas aizmirdzēs pāri Mežaparka robežām. Koncerts "Rudens ceļš" Mežaparka Lielajā estrādē būs vienīgā "Skyforger" uzstāšanās šovasar Latvijā.

Grupa "Skyforger" izveidota 1995. gadā, kad puiši no "doom metal" grupas “Grindmaster Dead” nolēma ļauties jauniem muzikāliem izaicinājumiem un pievērsās savu senču vēstures un tradīciju izpētei. Grupas skanējums ir savdabīgs sajaukums starp pagānu, folka, smagās un melnās metālmūzikas stiliem. Galvenās tēmas ir Latvijai veltīti notikumi – senvēsture, latviešu strēlnieki, varoņteikas, senā mitoloģija un rituāli.

"Skyforger" savu 27 gadu pastāvēšanas laikā ir izdevuši septiņus pilna formāta albumus un koncertējuši vairāk nekā 30 valstīs, iekarojot daudzas fanu sirdis Latvijā un pasaulē ar interesanto latviešu tradicionālās mūzikas sajaukumu ar smago roku. Ar savu atraktīvo skatuves tēlu tā neapšaubāmi ir ārzemēs pazīstamākā latviešu smagā roka grupa, kā arī ierindojas starp vadošajām pagānmetāla grupām pasaulē.

Grupas sastāvs: Pēteris - balss, ģitāra, tautas instrumenti, karavīru balsis; Edgars "Zirgs" - bass, tautas instrumenti, karavīru balsis; Alvis – ģitāra, akustiskā ģitāra, karavīru balsis. "Skyforger" ir notikušas nelielas sastāva izmaiņas un grupai pievienojies jauns bundzinieks Jānis Osis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!