Mežaparka Lielajā estrādē 5.septembrī ar solokoncertu viesosies pasaulslavenais tenors Andrea Bočelli (Andrea Bocelli), portālam "Delfi" pavēstīja koncerta organizatori no "Makroconcert".

Koncertā Rīgā Andrea Bočelli izpildīs galvenokārt dziesmas no jaunākā albuma, taču klausītājiem noteikti būs iespēja dzirdēt arī izcilākās kompozīcijas no dziedātāja iepriekšējo gadu repertuāra.

Kopā ar Bočelli Mežaparka Lielajā estrādē uzstāsies Latvijas Nacionālais Simfoniskais orķestris itāliešu diriģenta Marčello Rotas (Marcello Rota) vadībā, Lietuvas Nacionālās Operas un baleta teātra koris, kā arī vairāki izcili solisti - soprāni Inese Galante un Marina Rebeka, kā arī baritons Džanfranko Montresors (Gianfranco Montresor)

Andrea Bočelli sniedz tikai 10 koncertus gadā, un viens no tiem 5.septembrī notiks Rīgā. Līgums, kas noslēgts ar dziedātāja pārstāvjiem, nosaka koncerta apmeklētāju skaita ierobežojumu, tas ir, koncertu varēs apmeklēt ne vairāk kā 15 000 skatītāju.

Andrea Bočelli ir uzstājies duetā kopā ar izcilākajām pasaules zvaigznēm - Selīnu Dionu, Sāru Braitmenu, Bono, Martu Sančesu, Stingu, Kenny G, Kristīnu Agileru, Stīviju Vonderu un citiem izciliem un pazīstamiem māksliniekiem.

1999.gadā dziedātājs saņēmis prestižo "Grammy" balvu. Tas bija īpašs notikums, jo pirmo reizi 38 gadu laikā šo balvu piešķīra klasiskās mūzikas izpildītājam.

Neilgi pēc savas piecdesmitās dzimšanas dienas, 2008.gada rudenī, neredzīgais dziedātājs izdevis savu jaunāko albumu ar nosaukumu "Incanto". Mēneša laikā tika pārdots vairāk nekā miljons albuma kopiju. Albumā iekļautas dziesmas, kas dziedātājam mīļas kopš bērnības un ko viņš savulaik klausījies lielāko 20.gadsimta vidus tenoru izpildījumā - "Funiculì Funiculà", "Un Amore Così Grande", "Mamma", "Santa Lucia" un citas.

"Šīs dziesmas ikvienu piepilda ar enerģiju", stāsta dziedātājs. "Es ceru, ka, klausoties šos nemirstīgos skaņdarbus, publikai radīsies vēlme sameklēt un noklausīties to oriģinālversijas. Tā ir ļoti nozīmīga Rietumu kultūras mantojuma sastāvdaļa."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!