Foto: Ritvars Stankevičs
Mežaparka Lielajā estrādē 17. jūnijā pirmo reizi notiks vērienīgs elektroniskās deju mūzikas festivāls "Unreal". Kā "Delfi" informē rīkotāji, tā programmā uzstāsies pasaules līmeņa dīdžeji, kuri elektroniskās deju mūzikas žanrā uzskatāmi par virzītājiem un pionieriem. Festivāla noskaņu bagātinās paplašinātās realitātes (augmented reality - AR) elementi.

Festivālu organizē AOK – Andrejostas kvartāla pasākumu rīkotāji.

Festivāla galvenie mākslinieki būs Dimitri Vegas & Like Mike (Beļģija un Grieķija). Organizatori šos māksliniekus piesaka kā slavenā mūzikas festivāla "Tomorrowland" karaļus un šobrīd vienus no Top 3 dīdžejiem pasaulē.

Tāpat publiku priecēs Tungevaag (Norvēģija), Plastik Funk (Vācija), Sammy Porter (Apvienotā Karaliste), Gaullin (Lietuva). Uz skatuves kāps arī pašmāju izpildītāji DJ Makree, Magnuss Eriņš, NF3&Rexton, Levan&24k un Bruno Drake.

"Andrejosta pēdējos gados ir kļuvusi par populārāko un stilīgāko brīvdabas atpūtas un izklaides pulcēšanās vietu galvaspilsētā elektroniskās un deju mūzikas cienītāju, kā arī pilsētas viesu vidū. Tāpēc akumulētās idejas, enerģija un apmeklētāju pieprasījums pēc arvien lielākiem pasākumiem šovasar rezultēsies vērienīgā mūzikas festivālā," vēsta festivāla komanda.

Dāvis Čīma, AOK veidotājs un "Unreal" organizators: "Festivāls ir loģisks nākamais attīstības posms un solis AOK darbībā. Kad sākām rīkot AOK pasākumus, tie ļoti īsā laikā izauga par pilsētas apmeklētākajām ballītēm. Tāpat AOK skatuves kļuva par iekārotām DJ uzstāšanās platformām. Cilvēki nāk pie mums tās īpašās atmosfēras un attieksmes dēļ, ko kopā ar komandu esam radījuši.
Dažkārt atpūsties gribētāji gaidīja pat rindās, tāpēc mūsu vēlme ir piedāvāt to izbaudīt tūkstoškārt plašākam apmeklētāju lokam un radīt Latvijā vērienīgāko elektroniskās deju mūzikas festivālu. Mērķis dažu gadu laikā kļūt par top festivālu Eiropā, atvedot pie mums arī ārvalstu interesentus."

"Šis viennozīmīgi būs augstvērtīgākais elektroniskās un deju mūzikas žanra pasākums Latvijā šogad," papildina dīdžejs Magnuss Eriņš. "Uz vienas skatuves tiksies pasaules mēroga Top 5 dīdžejo un vēl daudz labi zināmu vārdu. Ļoti īpašu un monumentālu sajūtu šim festivālam noteikti piešķirs Mežaparka Lielā estrāde. Jaunajā veidolā tā radīs fantastiskus akustikas efektus. No skaņas un mūzikas kvalitātes viedokļa Mežaparka Lielā estrāde ir jāizmanto visdažādākā žanra pasākumu rīkošanai. Dimitri Vegas & Like Mike un līdzīga līmeņa DJ uzstāšanās Mežaparkā var atvest uz Latviju gan šī, gan arī citu mūzikas žanru pasaules līmeņa izpildītājus, palīdzot Rīgai veidoties kā īpašai un populārai Ziemeļeiropas brīvdabas skatuvei," saka dīdžejs.

"Unreal" festivāla īpašā atšķirības zīme būs paplašinātās realitātes tehnoloģiju izmantošana, kas mūzikas industrijā kļūst arvien populārāka. Pirmo reizi AR tika izmantots "U2" koncertā 2018. gadā, vēlāk sekoja arī Eminema un "Maroon 5" performances. Dažu gadu laikā AR joma strauji attīstās, un pašlaik paplašinātās realitātes funkcijas viesu izklaidei izmanto arī populārais Koačellas festivāls, ASV.

Festivāls norisināsies 17. jūnijā no pulksten 14 līdz 02 Mežaparka Lielajā estrādē. Biļetes uz festivālu pieejamas no 2. februāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!