Foto: Publicitātes foto

ASV roka superzvaigznes "Kings of Leon" vienu no saviem astoņiem Eiropas koncertiem šogad 25. jūnijā sniegs Rīgā, Mežaparka estrādē, informē tā organizatori "Positivus Music" un "FBI".

Viņi arī norāda, ka tas būs grupas pirmais un vienīgais koncerts šajā reģionā, ieskaitot Krieviju, Somiju un Baltkrieviju, tādējādi pēc ilgiem laikiem tieši Rīgā notiks nozīmīgs brīvdabas rokkoncerts, pulcējot arī lielu skaitu ārvalstu apmeklētāju.

""Kings of Leon" uzstāšanās būs pirmais ārvalstu grupas brīvdabas koncerts, kas kopš leģendārā "Metallica" šova "Skonto" stadionā 2008. gadā atkal Latvijā vienkopus pulcēs desmitiem tūkstošu apmeklētāju. Madonna, "Red Hot Chili Peppers" un Robijs Viljamss koncertēja Tallinā, taču ar "Kings of Leon" koncertu mēs pārņemam stafeti, jo šogad reģiona nozīmīgākais muzikālais priekšnesums norisināsies Rīgā," saka koncerta rīkotājs Ģirts Majors.

Uz mūsu reģionā vienīgo grupas koncertu Latvijā būs pieejami tikai 20 000 biļešu. Pārējās būs pārdošanā Igaunijā, Lietuvā, Somijā, Krievijā un Baltkrievijā, kur arī grupa līdz šim nav uzstājusies. Pagājušajā gadā "Kings of Leon" laida klajā "Mechanical Bull" albumu, kuram veltīta arī gaidāmā koncertturneja. Arī biļešu cenas uz gaidāmo koncertu būs ievērojami lētākas kā citviet Eiropā, atklāj organizatori.

"Kings Of Leon" - "Beautiful War"

"Kings of Leon", kuras sastāvā visi grupas dalībnieki ir ģimenes locekļi, panākumu pirmsākumi meklējami Apvienotajā Karalistē, kur salīdzinoši īsā laikā grupas deviņi singli iekļuva "UK TOP 40". Savukārt 2008. gadā pirmie trīs grupas albumi pat vienlaicīgi atradās Lielbritānijas albumu topa pieciniekā.

Tomēr pasaulē par pirmā lieluma zvaigznēm "Kings Of Leon" kļuva pēc albuma "Only by the Night" izdošanas. Tiecoties pretim "U2" līmenim, "Kings of Leon" nostiprināja savu skanējumu un muzikālo statusu ar tādiem hītiem kā "Use Somebody" un "Sex On Fire", kas ieguva milzīgu popularitāti visā pasaulē. 

"Kings Of Leon" - "Sex on Fire"

"Šķiet, šī bija pirmā reize pēc ilgāka laika, kad fani varēja atvilkt elpu. Fakts, ka kādu brīdi klusējām, koncertus padara vēl jo gaidītākus. Ir jūtams, ka cilvēki ir patīkami satraukti, jo viņi zina, ka mēs celsim galdā ko ļoti īpašu," stāsta grupas solists Entonijs Kalebs Folovils.

"Kings of Leon" radās 1999. gadā ASV. Grupā muzicē brāļi Entonijs Kalebs Folovils (vokāls), Aivens Neitans Folovils (bungas) un Maikls Džareds Folovils (basģitāra), kā arī viņu brālēns Kamerons Metjū Folovils (ģitāra). 

"Kings Of Leon" - "Use Somebody"

Publiskā biļešu tirdzniecība sāksies 14. februārī plkst. 10 "Biļešu Serviss" un "Ticketpro" kasēs, kā arī internetā. Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas no 11. februāra plkst. 10 tikai "Positivus.com" reģistrētajiem lietotājiem un "Fbi.lv" kluba biedriem.

Stāvvietas biļetes cena būs 45 eiro. Koncertam tuvojoties, biļešu cena pieaugs līdz 55 eiro. Koncertā nebūs paredzēta atsevišķa fanu zona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!