Foto: Reuters/Scanpix

Grupas "The Rolling Stones" līderis Miks Džegers 1978. gadā apmaksājis grupas "Sex Pistols" basģitārista Sida Višesa advokātu pakalpojumus. Par to kļuvis zināms no grupas "Sex Pistols" līdera Džona Laidona intervijas izdevumam "Daily Record".

Mūziķis pavēstījis, ka Džegers slepeni iejaucies lietā, kuras ietvaros Višess tika vainots savas draudzenes Nensijas Spangenas slepkavībā, kamēr bijušais grupas menedžeris Malkolms Maklarens "pat pirkstu nav pakustinājis", lai glābtu savu kolēģi Višesu.

"Es zinu, ka Miks Džegers anonīmi centās palīdzēt un es viņam par to aplaudēju. Viņš nekad nav stāstījis par šo gadījumu, lai vairotu savu popularitāti," sacījis Laidons.

Tāpat viņš atzīmējis, ka par īsteno Nensijas Spangenas nāves iemeslu viņš uzskata viņas dzīvesveidu. "Nensija Spangena bija šausmīgs cilvēks. Viņa pati sevi nogalināja un ir vainojama arī Sida drīzajā nāvē," teicis Laidons.

"Es centos palīdzēt Sidam tikt pāri tam visam, jo jutos atbildīgs par viņu. Tieši es viņu atvedu uz grupu, domājot, ka viņš varēs izturēt spiedienu. Viņš nevarēja. Šī iemesla dēļ cilvēki sāk lietot heroīnu – kad nevar tikt galā ar spiedienu. Nabaga Sids," sacīja mūziķis.

Nensija Spangena 1978. gada 12. oktobrī tika atrasta mirusi Ņujorkas viesnīcas "Chelsea" numuriņā. Kā viņas nāves iemesls tika minēts naža dūriens vēderā.

19. oktobrī Sidam Višesam tika izvirzītas apsūdzības Spangenas nāvē. Viņu atbrīvoja pret drošības naudu, kuru iemaksāja skaņu ierakstu studija "Virgin Records". 1979. gada 2. februārī mūziķis nomira no heroīna pārdozēšanas.

Tāpat ārvalstu mediji atgādina, ka grupu "Sex Pistols" un "The Rolling Stones" dalībnieki nelāgi izteikušies viens par otru. Piemēram, Džegers pavēstījis, ka viņam nav sliktu domu par Sidu Višesu, bet viņam nepatīkot Laidons. "Džonijs Rotens (Laidona pseidonīms) turpina par mani runāt riebeklības. Vienreiz viņa sapuvušos zobus kāds tomēr izsitīs," sacījis Džegers kādā no intervijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!