Foto: AFI
Britu mūzikas veterāna Moriseja uzaicināšana uzstāties koncertā par godu Nobela miera prēmijas pasniegšanai Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācijai (OPCW) izpelnījusies plašu norvēģu kritiku, bet koncerta organizētāji paziņojuši, ka savu lēmumu negrozīs.

Morisejs Norvēģijā iemantojis ne visai labu slavu, jo 2011.gadā divas dienas pēc slaktiņa, kuru 22.jūlijā Oslo un Ūteijas salā sarīkoja norvēģu ekstrēmists Anderss Bērings-Breivīks, nogalinot 77 cilvēkus, salīdzināja šo traģēdiju ar ātrās ēdināšanas industrijā notiekošo.

"Kā apliecināja notikumi Norvēģijā, mēs dzīvojam slepkavnieciskā pasaulē. Tomēr tas nav nekas, salīdzinot ar to, kas katru dienu notiek [ātrās ēdināšanas restorānu tīklos] "McDonald's" un "Kentucky Fried Sūdā"," koncertā Varšavā paziņoja Morisejs, atsaucoties uz restorānu tīklu "Kentucky Fired Chicken".

Koncerts par godu Nobela miera prēmijas pasniegšanai OPCW notiks 11.decembrī. Organizatori atzina, ka Moriseja komentāri par Bēringa-Breivīka sarīkoto slaktiņu bijuši "derdzīgi", bet norādīja, ka mūziķa paskaidrojumi bijuši pietiekami pārliecinoši, lai neliegtu viņam iespēju apliecināt cieņu Nobela prēmijas laureātam.

"Kad mākslinieki dodas uz skatuvi, viņi to dara tikai viena laba iemesla dēļ. (..) Viņi visi uzstājas par velti, lai atbalstītu Nobela miera prēmiju un tās laureātu," norādīja koncerta producents.

Plānots, ka koncertā uzstāsies arī britu dziedātājs Džeimss Blants un sīriešu mūziķis Omars Suleimans.

Nobela Miera prēmijas pasniegšanas ceremoniju vadīs Holivudas aktrise un seriāla "Homeland" ("Svešais starp savējiem") zvaigzne Klēra Deinsa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!