Avrila Lavinja 1.novembrī Minhenē, MTV EMAs balvu pasniegšanas ceremonijā ieguvusi visvairāk balvu, portālam "Delfi" pavēstīja "MTV Latvija" pārstāvji.
Avrila Lavinja, māksliniece, kura šogad spējusi pārdot visvairāk ierakstu, uz mājām aizveda divas balvas – kategorijās 'Most Addictive Track' un 'Solo Artist of 2007', apsteidzot tādas zvaigznes kā Rihanna, Džastins Timberleiks un Kristina Agilera prestižajā 'Solo Artist' kategorijā.

Par gada labāko albumu atzīts Nelly Furtado 7 miljonu eksemplāros pārdotais 'Loose', savukārt "30 Seconds to Mars" triumfēja 'Rock Out' kategorijā. "Linkin Park" uz mājām līdzi paņēma 'Band of the Year 2007' balvu, kamēr Kanjes Vesta un 'Justice' duelim tika pielikts trekns punkts, pēc tam, kad 'Justice', otro gadu pēc kārtas, saņēma 'Video Star' balvu, turklāt aizveda uz dzimteni reģionālās kategorijas balvu kā labākais Francijas mākslinieks. Lielbritānijas spēcīgākā roka apvienība "Muse" otro gadu pēc kārtas ieguva 'Headliner' balvu, kā arī uzvarēja reģionālajā kategorijā, saņemot balvu kā labākā Apvienotās Karalistes un Īrijas grupa.

'MTV Europe Music Awards 2007' balvu kategorijā 'Best Baltic Act' Minhenē ieguva lietuviešu solo izpildītāja Jurga.

Balsojumā par 'MTV European Music Awards 2007' nominantiem kopumā tika reģistrētas ap 50 miljoni balsu no visas Eiropas, kas šogad ļāva skatītājiem un mūzikas faniem izvēlēties savus favorītus un balsot par jaunajām balvu kategorijām.

Ceremonijas mieru ar grandiozu muzikālo šovu pirmie izjauca "Foo Fihgters", atklājot vakaru ar sava aktuālā hita 'The Pretender' savienojumu ar klasisko Sex Pistols 'God Save the Queen'. Vēlāk Avrila Lavinja, tērpusies apspīlētā korsetē, klātesošos priecēja ar spožu sava karstākā hita 'Hot' izpildījumu. Vācijas pop fenomens 'Tokio Hotel' izpildīja visiem zināmo 'Monsoon', kura vēl spilgtāk palikusi atmiņā ar gaismu un vizuālo šovu, kas attēloja negaisu, lietu un vēju ar efektīgām šo dabas stihiju vizualizācijām. Tāpat neaizmirstamas uzstāšanās sniedza indie pārstāvji 'Babyshambles', kā arī Nikola Šerzingere un will.i.am.

Eimijai Vainhausai tika pasniegta īpaša – 'Artist Choice' balva, kura savu īpašnieku meklēja jau pēdējos sešus mēnešus. MTV darba grupas pa visu pasauli aptaujāja vairāk kā 80 mākslinieku, lai uzzinātu viņu iecienītāko 2007.gada izpildītāju. Tādi zināmi vārdi, kā Rihanna, Maroon 5, Fergie, Alicia Keys un daudzi citi par savu favorītu izvēlējās tieši Eimiju Vainhausu. Beigu beigās, vairāk nekā puse no balsīm tika atdotas tieši par Eimiju.

Garāžas roka pārstavji "Bedwetters" no kaimiņvalsts Igaunijas kļuva par Eiropas karstakās jaunās grupas titula īpašniekiem, uzvarot kategorijā 'New Sounds of Europe', kas tapusi sadarbībā ar "Sony Ericsson" un kuras mērķis ir dot iespēju jaunajām Eiropas grupām sevi parādīt plašam skatītāju lokam.

Grupa "Bedwetters" ar savu uzstāšanos noslēdza MTV EMAs 14. apbalvošanas ceremoniju Minhenes "OlympiaHalle", izpildot savu hitu 'Dramatic Letter To Conscience'.

2007.gada UZVARĒTĀJI GALVENAJĀS KATEGORIJĀS

 
ROCK OUT
30 Seconds to Mars
ULTIMATE URBAN
Rihanna
BAND OF 2007
Linkin Park
MOST ADDICTIVE TRACK
Avril Lavigne – Girlfriend
ALBUM OF THE YEAR
Nelly Furtado – Loose
INTER ACT
Tokio Hotel
HEADLINER
Muse
VIDEO STAR
Justice – D.A.N.C.E
SOLO ARTIST OF 2007
Avril Lavigne*
NEW SOUNDS OF EUROPE
Not available at time of going to press
ARTIST'S CHOICE
Amy Winehouse
 
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!