Foto: DELFI

Nereti par planētas labāko koncertgrupu dēvātā "Muse" šoruden laidīs klajā savu jaunāko albumu "The 2nd Law", bet pirms pāris dienām – 20. augustā grupa publiskojusi pirmo singlu no šī albuma – dziesmu "Madness".

"Manuprāt, "Madness" ir milzīgs solis uz priekšu. Jau iepriekš esam nedaudz aizrāvušies ar elektroniku, bet šoreiz, šī dziesma grupai ir kaut kas pilnīgi svaigs," jauno singlu komentē grupas bundzinieks Dominiks Hovards.

Savukārt solists Metjū Belamijs uzsver, ka dziesmā "Madness" grupas dalībnieki vēlējušies saglabāt pēc iespējas tīrāku, vienkāršāku skanējumu, pārāk neaizrauties ar sīkām detaļām. Šoreiz ietekmes meklējamas gospel dziedājumos, soulmūzikā un r'n'b.

"Tas muzikāli mums ir jauns lauciņš. Šī ir ļoti vienkārša dziesma, tomēr gribu teikt, ka tā ir arī dziesma, ar kuru jaunajā albumā visvairāk lepojos," stāsta Belamijs.

Grupas "Muse" sestais studijas albums "The 2nd Law" pie klausītājiem nonāks šī gada 1. oktobrī. Grupas dalībnieki jau iepriekš to nodēvējuši par "durvīm uz nākotni". No jaunā albuma jau plašu atpazīstamību ieguvusi dziesma "Survival", kas bija Londonas Olimpisko spēļu oficiālā melodija. Iepriekšejais "Muse" albums "The Resistance" iznāca 2009. gadā.

Drīz pēc jaunā albuma izdošanas "Muse" dosies vērienīgā albuma popularizēšanas turnejā, kuras ietvaros 13. decembrī uzstāsies arī Rīgā. Biļetes uz koncertu pieejamas "Biļešu servisa" un "Ticketpro" kasēs, kā arī www.ticketpro.lv un www.bilesuserviss.lv. Stāvbiļetes cena ir 25 lati. Arī sēdvietas maksā sākot no 25 latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!