Foto: Publicitātes foto
Otrdien, 25.oktobrī, mūžībā aizgājis izglītības, sporta un pašvaldības darbinieks un muzikālās grupas "Leijerkastnieki" vadītājs Ainis Šaicāns, portālam "Delfi" pavēstīja Balvu novada pašvaldības pārstāve Iluta Mežule.

Šaicāns dzimis 1950.gada 12.aprīlī Abrenes rajona (tagad Viļakas novada) Susāju ciema padomes Birznieku ciemā.

Pēc Žīguru pamatskolas Šaicāns mācības turpina Viļakas vidusskolā, kuru absolvē 1968.gadā. Jau skolas gados sāk spēlēt futbolu, ir Balvu rajona jaunatnes un pieaugušo izlašu sastāvā. Spēlē arī skolas estrādes grupā, skolas pūtēju orķestrī un dzied jauniešu korī.

Sākoties Atmodai, Ainis Šaicāns iesaistās Tautas frontes aktivitātēs. Viņš ir ansambļa "Leijerkastnieki" dibinātājs, vadītājs, arī dziesmu melodiju un daudzu vārdu autors. Grupa tajā laikā muzicē daudzos Tautas frontes Balvu nodaļas pasākumos.

1993. gada "Mikrofona" aptaujā Šaicāna komponētā "Meža dziesma" ("Dzīve, mana dzīvīte") ieguva 6. vietu. Arī tagad Latvijas radio programmās regulāri skan "Leijerkastnieku" izpildītās dziesmas.

2007.gada nogalē un 2008.gada sākumā notika vairāki koncerti Balvu rajonā (Viļakā, Vīksnā, Balvos, Medņevā) ar koncertprogrammu "Leijerkastniekiem - 20".

Atvadīšanās no Aiņa Šaicāna notiks Balvos, pilsētas stadionā, sestdien, 29.oktobrī no pulksten un izvadīšana plānota pulksten 11 Viļakas Vissvētākās Jēzus sirds draudzes baznīcā.

 

 

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!