Foto: LETA

Otrdien, 3. janvārī, 88 gadu vecumā Liepājas reģionālajā slimnīcā mūžībā aizgājusi dziesminiece Austra Pumpure, liecina portāla "irliepaja.lv" rīcībā esošā informācija.

Kā atgādina portāls, Austra Pumpure 1988. gada sākumā bija viena no latviešu Trešās atmodas "dziesmotās revolūcijas" iedvesmotājām. No 1995. gada arī Liepājas aktrišu folkloras kopas "Atštaukas" un kultūrvēsturisko vietu kopēju "Optimistu pulks" dalībniece. No 1988. gada savā vārda dienā, 5. martā, rīkojusi dziesmotās "Austras dienas".

Atvadīšanās no Austras Pumpures notiks sestdien, 7. janvārī, plkst. 13.00 Liepājas Sv. Annas evaņģēliski luteriskajā baznīcā.

"Mēs Austru vienmēr atcerēsimies ar mīļu smaidu, jo viņa mūsu pulciņā ienesa omulību, jautrību un dzīvesprieku," pavēstījusi folkloras kopa "Atštaukas". "Austras sūtība šai zemē bija dziesma un tai viņa arī atdeva visu savu mūžu. Līdz pēdējam brīdim viņa nepieļāva domu par padošanos nespēkam. Visu savu mūžu viņa tvēra dzīvi pilniem malkiem. Kā svētkus."

Viņa bijusi titulu Gada liepājniece un Goda liepājniece ieguvēja, bet 1998. gadā apbalvota ar IV šķiras Triju Zvaigžņu ordeni.

Austra Pumpure iekļauta laikraksta "Kurzemes Vārds" veidotajā izlasē "20. gadsimta izcilākie Liepājas skatuves mākslinieki". Austras Pumpures vārds iegravēts arī Latvijas estrādes mūziķu Slavas alejā Zivju ielā, Liepājā.

Portāls "irliepaja.lv" atgādina, ka viņa pulcējusi ap sevi dziedāt un spēlēt gribošos "Austras bērnus". 2012. gadā par sabiedrisko darbu un mūzikas popularizēšanu saņēmusi Lielo Mūzikas balvu.

Par Austru Pumpuri sarakstītas vairākas grāmatas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!