Foto: Publicitātes foto

Uzreiz pēc Jāņiem, 25. jūnija rītā no Jelgavas dzelzceļa stacijas startēs jau sestais muzikālais velo ceļojums "Velomūzika". Šogad tā ceļš vedīs uz Sēliju. No Jelgavas dzelzceļa stacijas līdz Kaplavai, portālu "Delfi" informē muzikālā ceļojuma rīkotājs, dziesminieks Kārlis Kazāks.

"Velomūzika" ir velo ceļojums, kura dalībnieki sniedz koncertus apmaiņā pret naktsmājām. Piecu gadu laikā "Velomūzikas" dalībnieki ar velosipēdiem ir piedzīvojuši skaistus un saulainus 3000 kilometrus pa Latvijas attālākajiem novadiem, sniedzot aptuveni 40 iepriekš plānotas un vēl, iespējams, tik pat neplānotas uzstāšanās.

"Tā ir mūsu vasara. "Velomūzika" ir ceļš un dziesmas, kas katrā vietā skan citādāk. Mēs esam paši sev un cilvēkiem, kurus sastopam koncertos vai uz lauku ceļiem, meža takām, autobusu pieturās," stāsta "Velomūzikas" idejas autors Kārlis Kazāks.

Šogad braucienā piedalīsies arī bundzinieks Juris Kroičs, ģitārists Māris Bīmanis, mūziķe un aktrise Karīna Tatarinova, Kaspars Tobis no grupas "Dzelzs vilks", kā arī citi jau iepazīti velo piedzīvojuma dalībnieki. Visi koncerti norisinās bez skaņas pastiprinātājiem, izmantojot ar velosipēdiem līdzi vestos instrumentus.

"Mēs vēlamies, lai vakaros varam dziedāt un aprunāties ar cilvēkiem tā, kā to darām ikdienā – bez vadiem un mikrofoniem. Lai mēs nepārtraucam putnu dziesmas un dabas skaņas, bet sadziedamies ar visu, kas mūs katrā brīdī ieskauj," stāsta dziesmu autors un mūziķis Kārlis Kazāks.

Šogad "Velomūzikas" plānotie koncerti sāksies plkst. 20.00 un norisināsies šādās vietās:

25. jūnijā Pilsrundālē
26. jūnijā Skaistkalnes estrādē (ja līs – Skaistkalnes klubā)
27. jūnijā Sunākstes centra laukumā (ja līs – Saieta namā)
28, jūnijā Viesītē, viesu namā "Rietumi" pie Mīlestības saliņas
29. jūnijā Kaldabruņas Pļavas muzejā
30. jūnijā Dvietes estrādē
2. jūlijā Zirgu sētā "Klajumi", Kaplavas pusē

Bez uzskaitītajām, iepriekš izsludinātajām, muzicēšanas vietām, "Velomūzikas" dalībnieki muzicē vietās un mirkļos, kurus iepriekš nav iespējams uzminēt.

"Plānojot ceļojumu, mēs cenšamies izvairīties no lielām pilsētām un asfalta ceļiem. Mēs nereti iekuļamies neizbraucamās takās. Un tur, aiz tām takām sākas īstie piedzīvojumi," saka idejas autors.

Šogad brauciena maršruts iegriezīsies arī tādās vietās kā Vecsvirlauka, Brunava, Kurmene, Daudzeva, Sēlpils, Vārnava, Ancene, Tadenava, Dunava, Svente, Ēģipte, Demene, Skrudaliena un Lielborne.

Visērtāk "Velomūzikas" ceļojumam un piedzīvotajam var sekot "Radio SWH" tiešraidēs. "Twitter" un "Instagram" kontos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!