Foto: Publicitātes foto
Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) un Rīgas Doma kora skolas (RDKS) bigbends aicina koncertā "Baltijas jaunie komponisti – bigbendam!" iepazīt astoņu jaunu džeza komponistu skaņdarbus.

Šis koncerts būs Mūzikas akadēmijas un Latvijas Radio bigbenda jau otrā kopīgi rīkotā Bigbenda kompozīciju konkursa Baltijas jaunajiem komponistiem pusfināls, portālu "Delfi" informē rīkotāji.

Koncerts notiks 25. novembrī pulksten 18 JVLMA Ērģeļu zālē, un tajā tiks atskaņoti komponistu Svena Vilsona, Karla Madisa Penara (Karl Madis Pennar), Mauro Mariano (Mauro Mariano), Artūra Sebra, Viktorijas Jumiķes, Jurģa Lipska, Kārļa Rēriha un Mārča Lipska darbi. Konkursantu darbus kopā ar bigbendu dziedās džeza vokālists Daumants Kalniņš.

Konkursa iniciators, JVLMA Džeza katedras vadītājs asociētais profesors Indriķis Veitners saka: "Daumanta Kalniņa kā galvenā solista dalība koncertā būs īpašs notikums. Esmu ļoti gandarīts par šo iespēju JVLMA/ RDKS bigbendam konkursa darbus atskaņot kopā ar vienu no talantīgākajiem un aktīvākajiem jaunās paaudzes Latvijas džeza dziedātājiem. Kopējais darbs mēģinājumos ir nenovērtējama skola jaunajiem džeza mūziķiem akadēmijā."

Pusfinālā izvirzītos darbus vērtēs žūrija, kuras pārstāvji ir no visām trim Baltijas valstīm, kas ieguvuši lielu pieredzi un atzinību gan savas valsts, gan starptautiskā mērogā – Rauls Sēts (Raul Sööt, Igaunija), Jievaras Jasinskis (Lietuva) un Rolands Kronlaks (Latvija). Pēc koncerta tiks paziņoti trīs finālisti, kuru kompozīcijas Spīķeru koncertzālē 30. novembrī atskaņos Daumants Kalniņš un viens no starptautiski atzītākajiem un profesionālākajiem Latvijas džeza kolektīviem – Latvijas Radio bigbends Kārļa Vanaga vadībā.

Biļetes uz konkursa pusfinālu nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā. Koncerts notiks zaļajā režīmā, ievērojot valstī izsludinātos epidemioloģiskos drošības nosacījumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!