Foto: Edmunds Mickus
Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) Starptautiskajā džeza dienā, 30. aprīlī, notiks jau tradicionālais JVLMA un Rīgas Doma kora skolas (RDKS) apvienotā bigbenda koncerts diriģenta Dāvja Jurkas vadībā, portālu "Delfi" informē JVLMA pārstāvji.

Koncerta solistes būs jaunas un talantīgas dziedātājas, kuras džeza mūzikas vokālo mākslu apgūst pie JVLMA docentes Ingas Bērziņas. Koncerta īpašais viesis - ģitārists Frančesko Gvajana (Francesco Guaiana, Itālija).

JVLMA un RDKS bigbends izveidots 2018. gada janvārī, tā māksliniecisko vadību uzņemoties saksofonistam, flautistam un komponistam Dāvim Jurkam. Kolektīvā spēlē abu skolu talantīgākie džeza un citu nodaļu audzēkņi.

Koncertā izskanēs K. Beizija, D. Šūras, Dž. Koltreina un dažādu autoru moderni aranžējumi.

Solistes – Karīna Slišāne, Ilze Driksna, Rūta Ķergalve, Alise Kante un Jūlija Zakiova.

Vakara īpaša "odziņa" – komponista Kārļa Vanaga skaņdarbs Frančesko Gvajanas un JVLMA un RDKS bigbenda izpildījumā. Kā stāsta Dāvis Jurka: "Manuprāt, tas ir lieliski, ka "Erasmus+" programmas ietvaros Mūzikas akadēmijā ar meistarklasēm viesojas savas nozares profesionāļi no visas pasaules, kuri ļoti labprāt vēlas spēlēt arī ar bigbendu. Saspēle kopā ar pieredzējušiem māksliniekiem lieliski motivē jaunos mūziķus!"

Koncerta īpašais viesis – ģitārists un komponists – Frančesko Gvajana dzimis Palermo, Sicīlijā. Sadarbojies ar Paulu Džefriju, grupu Bob Moses, Kendriku Skotu un citiem mūziķiem. Dzīvojis un studējis Amerikā, šobrīd Frančesko atgriezies dzimtajā Itālijā un aktīvi koncertē, īsteno dažādos projektus un ir viens no pieprasītākajiem ģitāristiem un komponistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!