No 30. septembra līdz 4. oktobrim Austrijas galvaspilsētā Vīnē un Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā norisināsies ikgadējā mūzikas konference-festivāls "Waves Vienna un Bratislava". Pirmo reizi šāda veida mūzikas industrijas konferencē galvenais fokuss ir vērsts uz Baltijas valstu mūziku - Latviju tajā pārstāvēs piecas grupas un izpildītāji, vēsta Latvijas Mūzikas attīstības biedrības izpilddirektore Agnese Cimuška.

Katru gadu "Waves" festivāla programmā uzsvars tiek likts uz kāda konkrēta reģiona mūziku un izpildītājiem, un šogad šis gods ticis Baltijas valstīm. Latviju konferencē pārstāvēs dziesminiece Alise Joste, čellu grupa "DaGamba", rokgrupas "Laika suns" un "Triana Park", kā arī elektroniskās mūzikas pārstāvis "Mr. Myster", stāsta Cimuška.

Lai vēl vairāk popularizētu mūsu reģiona mūziku "Waves Vienna + Bratislava" laikā, piektdien, 2. oktobrī Bratislavas "Urban House" klubā notiks visu trīs Baltijas valstu delegāciju kopīgi rīkota pieņemšana. Tās laikā ārvalstu mūzikas industrijas darbiniekiem būs iespēja nobaudīt grupas "DaGamba" sniegumu, kā arī satikt un neformālā gaisotnē nodibināt kontaktus ar Latvijas mūzikas industrijas profesionāļiem. Šī pasākuma organizēšanā piedalās biedrība "Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports".

"Waves Vienna" šogad notiks jau piekto gadu, turklāt jau trešo reizi pēc kārtas tas norisināsies paralēli ar "Waves Bratislava". Abas galvaspilsētas šķir mazāk nekā 60 kilometru, līdz ar to abu festivālu programmas ir teju identiskas, sniedzot iespēju mūziķiem sevi parādīt divos dažādos tirgos reizē. Plānots, ka pasākumu Vīnē apmeklēs ap 15 tūkstošiem klausītāju un mūzikas industrijas profesionāļu, savukārt Bratislavā šis skaitlis varētu būt ap sešiem tūkstošiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!