Foto: Matīss Markovskis

Ojāra Vācieša un Mūzikas nama "Daile" dzimšanas dienā, 13. novembrī, notiks koncerts "Imanta Ziedoņa un Ojāra Vācieša dzeja Imanta Kalniņa un Artura Maskata mūzikā". To atskaņos Latvijas Radio koris, diriģents Sigvards Kļava, Latvijas Radio kora solisti Iveta Romancāne, Inga Martinsone, Gundega Krūmiņa, Kārlis Rūtentāls, Rūdolfs Bērtiņš, Vitālijs Stankevičs un mūziķi Dace Kļava, Mārtiņš Zilberts, Jānis Stafeckis un Artūrs Noviks, portālu "Delfi" informē Mūzikas nama "Daile" pārstāvji.

Mūzikas nams "Daile" durvis vēra 2013. gada 13. novembrī. Toreiz, atklāšanas notikumu un Ojāra Vācieša 80. jubilejas gadu godinot, tika radīta Jāņa Lūsēna un Ojāra Vācieša koncertprogramma "Puses".

Ir pagājuši trīs gadi, un, svinot abas dzimšanas dienas, Mūzikas namā "Daile" 13. novembra koncertā izskanēs divu izcilu dzejnieku Imanta Ziedoņa un Ojāra Vācieša un mūsdienu komponistu Imanta Kalniņa un Artura Maskata darbi. Programmas pirmajā daļā tiks atskaņotas dziesmas no Ojāra Vācieša un Artura Maskata uzveduma "Vācietis. Klavierkoncerts", savukārt otrajā daļā dziesmas no Imanta Ziedoņa un Imanta Kalniņa muzikālā uzveduma "Imants un Ziedonis".

Koncertā klausītājiem būs iespēja izbaudīt Imanta Kalniņa un Imanta Ziedoņa, Ojāra Vācieša un Artūra Maskata sadarbību un radošo veikumu gan ciešā emocionālā saiknē, gan garīgās esības būtības meklējumos dzejā un mūzikā.

Biļetes uz koncertu pieejamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!