Foto: Jānis Romanovskis
Jaunajā mūzikas un drāmas telpas "OratoriO" 12. septembrī pulksten 19.00 atklāšanas koncertu ciklu turpinās Kristīnes Balanas, Margaritas Balanas un Andreja Osokina uzstāšanās programmu "Dzīve kā kino – kino kā dzīve". Savukārt 26. septembrī atkārtoti izskanēs Rēzijas Kalniņas un Andreja Osokina Poētiskā izrāde, portālu "Delfi" informē organizatori.

Koncertā skanēs kompozīcijas no tādām filmām kā Franko Dzefirelli "Romeo un Džuljeta", Stīvena Spīlberga "Žokļi", Alfrēda Hičkoka "Psiho", Ingmara Bergmana "Mīklaini kā spoguļi", Stenlija Kubrika "Berija Lindona" un "Acis plaši aizvērtas", Andreja Tarkovska "Nostalģijas", Žana Pjēra Ženē "Amēlija", Romāna Polansa "Rozmarijas bērns", Leonīda Leimaņa "Pie bagātās kundzes", Deivida Linča "Tvinpīka" un citām. Tās būs Nino Rotas, Marģera Zariņa, Jana Tīrsena, Andželo Badalamenti, Džona Viljamsa, kā arī Johana Sebastiāna Baha, Ferenca Lista, Sergeja Prokofjeva un Kloda Debisī kompozīcijas īpaši koncertam izveidotās transkripcijās vijolei, čellam un klavierēm.

"Katrs koncerts ir īpašs ar saturu, vēstījumu, bet "Kino mūzikas" programmas unikalitāte ir tieši izpildītāju sastāvs. Mūzikas gardēžiem silti iesaku 12. septembrī ieplānot vakaru drāmas telpā "OratoriO", jo tā būs retā iespēja dzirdēt Kristīni un Margaritu Balanas kopā uzstājamies Latvijā," atzīst pianists Andrejs Osokins, kurš kopā ar dziedātāju un mūzikas producenti Katrīnu Gupalo ar trīs dažādām koncertprogrammām ieskandina Rēzijas Kalniņas un Aināra Rubiķa jaunatklāto mūzikas un drāmas telpu "OratoriO" radošajā Sporta ielas 2 kvartālā.

Visi trīs mūziķi uzstājušies prestižākajās pasaules koncertzālēs, tostarp Berlīnes Filharmonijā un Vigmora zālē Londonā, koncertējuši solo ar vadošajiem orķestriem izcilāko mūsdienu diriģentu vadībā, viesojušies Latvijas Radio programmās un BBC Radio 3 pārraidēs. Andreju Osokinu un māsas Balanas vieno arī mīlestība pret latviešu laikmetīgo mūziku; viņi vēstī pasaulei par Artura Maskata, Pētera Vaska un citu izcilu latviešu komponistu daiļradi. Čellistes Margaritas Balanas, vijolnieces Kristīnes Balanas un pianista Andreja Osokina radošā sadarbība aizsākusies studiju laikā Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā. Kopš tā laika mūziķi kopā uzstājušies dažādos projektos un sastāvos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!