Foto: LETA

Sestdien, 11. aprīlī, 50. jubileju atzīmē pašmāju mūziķis, dziedātājs, radio un televīzijas raidījumu vadītājs Zigfrīds Muktupāvels.

2009. gada nogalē par ieguldījumu latviešu kultūrā un mūzikā grupas "Bet Bet" vokālists, Latvijas Radio raidījuma "Kultūras Rondo" vadītājs, kā arī kādreizējais TV3 raidījuma "Bez tabu" vadītājs Muktupāvels tika iecelts par Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri.

Muktupāvels radošās karjeras laikā darbojies vairākās grupās – "Durbes k/n grupa", "Neptūns", "Saldās sejas", kā arī grupā "Bonaparti.lv" - sešu Latvijā pazīstamu mūziķu apvienībā, kas tika izveidota 2007. gadā īpaši Eirovīzijas dziesmu konkursam. Viņi kļuva par Latvijas nacionālās atlases uzvarētājiem un 2007. gada maijā startēja finālkoncertā Helsinkos.

Tāpat Muktupāvels darbojies arī grupā "Zodiaks" kā 80. gadu beigās atjaunotā sastāva dalībnieks - pēc plašās publikas sajūsmas par "Zodiaka" atdzimšanu kā vieniem no "Positivus" festivāla galvenajiem māksliniekiem 2013. gadā, grupa aizvadīja apvienošanās koncertu koncertzālē "Palladium". 

Toreiz komponista Jāņa Lūsēna jaunizveidotā komanda atskaņoja leģendāros disko stila skaņdarbus no pirmajiem diviem "Zodiac" albumiem. Līdz ar oriģinālā sastāva mūziķiem Jāni Lūsēnu un Zigfrīdu Muktupāvelu, uz "Palladium" skatuves kāpa arī basģitārists Jānis Lūsēns juniors, ģitārists Mārcis Auziņš un bundzinieks Mārtiņš Linde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!