Šā gada 7. maijā audiovizuālā paplašinātās realitātes koncertā tiks prezentēts pasaulē atzītā latviešu mūziķa un elektroniskās mūzikas producenta, izcilā pirkstu bundzinieka Rick Feds jeb Riharda Fedotova pirmais albums "Future Human" ("Nākotnes cilvēks").

Tas būs pieejams skatītājiem ASV, Vācijā un Latvijā. Koncertu tiešraidē varēs vērot LMT Viedtelevīzijā un LMT Straumē 7. maijā pulksten 20.30.

Albuma "Future Human" tapšana ilgusi četrus gadus, un tajā piedalījušies dziedātāja Amira B no Ņujorkas, repa izpildītājs KdotMelody no Londonas un pašmāju mūziķi – dziedātāja Una Daniela, repa izpildītāji ansis un March un producents Niklāvz, kuri viesosies arī koncertā.

Rick Feds pirmais singls "Chill Vibes" no gaidāmā albuma iekļauts Lielbritānijas radiostacijas "Amazing Radio" rotācijā, pašmāju radiostacijās, kā arī vairākos pasaulē zināmos mūzikas blogos, piemēram, "Hip Hop on Deck", "Chalkpit Records" un "Bangersound".

Savukārt 28. aprīlī publicēts dziesmas "When You Go" videoklips. Dziesma jau piesaistījusi vairāku pasaulē zināmu džeza un soulmūzikas izpildītāju, tostarp džeza pianista Benija Grīna (Benny Green) uzmanību, kurš uzsācis sarunu ar Rick Feds sociālo tīklu platformā "Facebook". Šajā kompozīcijā apvienojas futūristisks vokāla skanējums ar ausīm tīkamu elektroniskās mūzikas aranžējumu. Dziesmā dzirdamās balss īpašniece ir jaunā latviešu dziedātaja Una Daniela, bet videoklipu veidojusi atzītā igauņu vizuālā māksliniece Alyona Movko-Magi, ar kuru kopā Rick Feds veidojis performanci ASV kompānijai "Coca-Cola".

Pats mūziķis par dziesmu "When You Go" saka: "Šīs dziesmas un vārdu tulkojums vairāk ir abstrakts nekā konkrēts. Tam var būt dažādas nozīmes un ir vieta interpretācijai, bet viena no nozīmēm ir cilvēka saikne ar virsapziņu. Pāri ego pieredzei, pāri apziņai un zemapziņai mums ir virsapziņa, mūsu unikalitāte, iekšējais ģēnijs. Šī dziesma ir par trauslo līkni, kas mūs savieno ar garu. Kā ieiešana meditatīvā stāvoklī, kur meklēt galvenās atbildes. Man gribētos ticēt, ka šī ir uz nākotni virzoša dziesma Latvijā, kas spēj celt daļiņu no mūsu valsts evolūcijas stāvoklī un dot iespēju papildināt pasauli, kas tik ļoti nepieciešams mūsu uz iekšu vērstajā kultūrā."

Rick Feds tiek uzskatīts par vienu no pasaulē labākajiem pirkstu bundziniekiem kā arī divus gadus pēc kārtas iekļauts "Ableton's" Top 5 izpildītāju listē. Riharda muzikālo prasmju saknes meklējamas klasiskajā un džeza mūzikā. Pēc studijām Kopenhāgenas Ritma mūzikas konservatorijā, atradis ceļu ASV un kļuvis par sesijas mūziķi, uzstājoties ar tādiem māksliniekiem kā Cuba Gooding Sr., Betija Raita (Betty Wright), Markuss Millers (Marcus Miller) u.c. Feds ir arī mūzikas producents, Fulbraita stipendiāts, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijas pirmās džeza sitaminstrumentu nodaļas veidotājs, TED lektors, kā arī vienīgais latviešu mūziķis, kurš pārstāv pasaulē lielākās mūzikas instrumentu ražotāju kompānijas – "Ableton", "Arturia", "Pearl Drums", "ROLI", "Keith McMillen" u.c., tāpat viņš regulāri iekļauts dažādos mūzikas katalogos un aprakstīts forumos visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!