Foto: Shutterstock

Klubā "Nabaklab" (Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12) pirmdien, 12. septembrī, pirmo reizi notiks sarunu vakars "Vārnu laiks", kurā šoreiz diskutēs par mūzikas ieraksta formātu un vinila skaņuplatēm, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotājs Jānis Jansons.

Mūzikas formāti – kasetes, diski, plates, disketes, žurnāli, digitālie faili – toreiz, tagad un kas tad rīt? Vinils? Kas mūsdienās ir vinils un skaņuplates? Nostaļģija, modes lieta, gaumes jautājums vai kvalitāte? Dīdžejiem plates ir darba rīki. Platei ir īpaša skaņas kvalitāte. Melomāniem tas ir kolekcijas priekšmets. Kompaktdisku noriets un digitālie faili, to kvalitāte un kvantitāte. Vinila skaņuplašu renesanse," tā sarunas tematiku ieskicē pasākuma rīkotājs.

Sarunā piedalīsies mūziķis un dīdžejs Mareks Ameriks – vinila plašu melomāns un bundzinieks grupā "Satellites LV"; Rīgas Skaņu ierakstu studijas direktors Aldis Ermanbriks, viņš arī kādreizējais skaņuplašu rūpnīcas "Melodija" direktora vietnieks un mūzikas žurnālists. Savu viedokli paudīs arī Ingus Baušķenieks – mūziķis, grupas "Dzeltenie pastnieki" līderis, analogo ierakstu (lenšu) skaņu inženieris un melomāns, kā arī Uldis Rudaks – pazīstams mūzikas žurnālists, dīdžejs un vinila plašu kolekcionārs.

Klubs atvērts no plkst. 17.00, sarunas sākums plkst. 19.00.Ieeja bez maksas.

Nākamajā sarunu vakarā "Vārnu laiks" – par skaņošanu un skaņotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!