Foto: Publicitātes foto

Aknīstes novada brīvdienu mājā "Susēja" no 12. augusta līdz 14. augustam notiks trešais alternatīvais kamermūzikas festivāls "Sansusī". Festivāla idejas autors ir Armands Siliņš, un to rīko biedrība "Sansusī". Biļetes var iegādāties "Biļešu Paradīze" kasēs un internetā.

"Kā jau visiem festivāliem, arī mums ir lieli plāni par festivāla programmas kvalitātes celšanu. Pēc pagājušā gada festivāla "latiņas" pacelšanas ar Kristapu Pētersonu, Olgu Pudovu un JRT iesaistīšanu esam nonākuši jaunā kvalitātes līmenī. Nākamgad nu jau ierastajām sadaļām - koncerti, teātris, performance - pievienosim speciāli "Sansusī" radītas instalācijas, laikmetīgā cirka izrādi un kino. Lai apmeklētāji varētu vairāk izprast un iedziļināties koncertprogrammās, šogad veidosim arī 15 minūšu ievadrunas pirms koncertiem, kurās lektori pastāstīs sīkāk par konkrēto koncertprogrammu," par gaidāmo festivālu stāsta Armands Siliņš.

Nākamā gada festivālā savu dalību jau apstiprinājuši tādi mākslinieki kā čelliste Kristīne Blaumane, soprāns Asmika Grigorjana, džeza trio no Vācijas "Bubu", kvartets "Quadra", Anda Klučnieka flautu kvartets. Par gandrīz klasisku nakts programmu rūpēsies grupas "Suņa stunda", "Dodo" un Jēkaba Nīmaņa trio ar jaunu elektronisko programmu.

Notiks arī vairāki pasaules pirmatskaņojumi - Anna Ķirse veido performanci-operu "Koku ziepju opera", Oskars Herliņš raksta darbu stīgu kvartetam, laikmetīgās mūzikas bērnu izrādi par kukaiņiem raksta Olesja Kozlovska.

2014. gada augustā notika pirmais festivāls, un tas izpelnījās plašu publikas atzinību, kā arī pozitīvas atsauksmes no reģiona iedzīvotājiem un mūzikas, teātra profesionāļiem. Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio kopīgi rīkotajā kultūras balvā "Kilograms kultūras 2014" festivāls ieguva balvu kategorijā "Gada pārsteigums". 2015. gadā norisinājās otrais festivāls, divkāršojoties apmeklētāju skaitam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!