Foto: Publicitātes foto

Nākamā gada 6. maijā pirmo reizi Latvijā, koncertzālē "Palladium" uzstāsies angļu mūziķis Džeiks Bags (Jake Bugg).

Kā "Delfi" informē koncerta organizatori no "Positivus Music" Mākslinieks Rīgā viesosies popularizējot savu jaunāko albumu "Saturday Night, Sunday Morning", kas pie klausītājiem nonāks šā gada 20. augustā.

Angļu mūziķis, dziedātājs un dziesmu autors Džeiks Bags sevi pieteica ar debijas albuma "Jake Bugg" (2012) singliem - "Lightning Bolt" un "Two Fingers", kas tika gan atzinīgi novērtēti mūzikas kritiķu vidū, gan ierindojušies mūzikas topu pirmajās vietās, gan mūzikas straumēšanas servisā "Spotify" sasnieguši vairāk kā 60 miljonus atskaņošanas reižu. Albums sasniedza arī Lielbritānijas albumu topa pirmo vietu, padarot Džeiku Bagu par jaunāko solo mākslinieku, kurš debitējis Lielbritānijas albuma topa pirmajā vietā. Tas tika nominēts arī prestižajai "Mercury" balvai un pārdots vairāk nekā 600 000 eksemplāros, ierindojot to starp visvairāk pārdotajiem albumiem.

Nozīmīgs pagrieziens Džeika Baga muzikālajā karjerā bija iespēja uzstāties uz "BBC Introducing" skatuves 2011. gada Glastonberijas festivālā, kur pēc uzstāšanās mākslinieks saņēma piedāvājumu un parakstīja līgumu ar prestižo mūzikas ierakstu kompāniju "Mercury Records", kas pārstāvējusi arī tādas pasaules mēroga zvaigznes kā Deividu Boviju, Dolliju Partoni un Eltonu Džonu.

Džeiks Bags atgriezās Glastonberijas festivālā 2013. gadā, šoreiz uz festivālā lielākās - "Pyramid" - skatuves, padarot viņu par pirmo mākslinieku, kurš no "BBC Introducing" skatuves ir pārcelts uz festivāla galveno skatuvi secīgos festivāla gados.

Britu izdevums "The Guardian" Džeiku Bagu nodēvējis par īstu fenomenu, kurš iekaro mūzikas topus un tiek salīdzināts ar leģendāro Bobu Dilanu.

Savā salīdzinoši neilgās karjeras laikā, Džeiku Bagu ir ticis nominēts tādām prestižām balvām kā "BRIT awards", "Ivor Novello Awards", "Mercury Prize" un uzvarējis 2013. gada "Q Awards" kategorijā kā "Labākais jaunpienacējs" un 2015. gada "NME awards" kā "Labākais solo mākslinieks". Papildu izpārdotiem solo koncertiem, Džeiks Bags ir iesildījis tādus pasaulē populārus māksliniekus kā Lana Del Ray, Example, Maikls Kivanuka, Noels Galahers un "The Black Keys".

Biļetes uz Džeika Baga koncertu koncertzālē "Palladium" iespējams iegādāties "Biļešu servisa" tīklā no piektdienas, 25. jūnija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!