Ar britu alternatīvā roka zvaigžņu "Placebo" uzstāšanos 2022. gada 22.jūnijā Siguldas pilsdrupu estrādē atgriežas vērienīga koncertdzīve. Gleznainajās Viduslaiku pilsdrupās "Placebo" sniegs koncertu jaunākā, astotā, albuma turnejas ietvaros, portālu "Delfi" informēja koncerta rīkotāju pārstāve. Pēdējoreiz grupa "Placebo" koncertēja Latvijā pirms sešiem gadiem.

“Placebo” dibināta 1994.gadā, kad dziedātājs, komponists un multiinstrumentālists Braiens Molko iepazinās ar ģitāristu Stefanu Olsdālu, kas joprojām veido nemainīgu grupas kodolu.

Ar 25 gadu laikā pārdotiem 13 miljoniem ierakstu “Placebo” ierindojas vadošo alternatīvā roka apvienību rindā. Grupas debijas albums pavēra ceļu būtiskām izmaiņām britu mūzikā, jo bija pretstats tobrīd dominējošajam britpopam un iedvesmoja virkni citu grupu sekot piemēram. Ar pieciem albumiem iekļūstot britu topa desmitniekā, izpārdotām koncertturnejām un festivāliem visā pasaulē, kā arī sadarbību ar tādām mūzikas leģendām, kā Deivids Bovijs, Roberts Smits un Maikls Staips, “Placebo” ir rezervējuši savu vietu Liebritānijas mūzikas vēsturē.

"Placebo" 25 gadu pastāvēšanas laikā līdzās mūzikai tikpat svarīgs bijis grupas vizuālais tēls – lakonisks un spilgts, vienmēr mainīgs, tomēr allaž atpazīstams, dzimumu lomu stereotipus jaucošs. Nebūs par skaļu teikts, ka noteiktai paaudzei šī grupa diktēja modi – spoži melni lakoti nagi un tumšas acu līnijas gan zēniem, gan meitenēm, frizūras kā Braienam Molko un dominējošais melnais apģērbā. Pats Molko ironiski reiz teicis, ka viņam allaž ir jābūt par vienu frizūru priekšā saviem faniem.

Šodienas sašķeltajā pasaulē klausītājiem tiek nodots apvienības jaunākā albuma priekšvētnesis – singls “Beautiful James”, par kuru Braiens Molko komentē: “Ja dziesma kaitina aprobežotus un stereotipu nomāktus ļaudis, man prieks par to. Bet man joprojām ir ļoti svarīgi, lai katrs klausītājs tajā atklātu savu personīgo stāstu - es tiešām nevēlos jums stāstīt, kā būtu jājūtas.”

Biļešu iepriekšpārdošana sāksies no otrdienas, 12.oktobra, plkst. 10.00. Publiskā biļešu pārdošana no ceturtdienas, 14.oktobra, plkst. 10.00. Siguldas pilsdrupu estrādes ietilpības dēļ pārdošanā nonāks tikai 4000 biļešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!