"Nakts ir mans mīļākais laiks. Paņemt ģitāru, kaut ko sarakstīt naktī. Tā es to daru," stāsta senegāliešu mūziķis Šeihs Lo. Viņa dzīvespriecīgo un saulaino priekšnesumu Rīga varēs baudīt pasaules mūzikas festivāla "Porta" programmā, 5. novembrī, mūzikas namā "Daile".

"Tikai viens, divi, trīs – bum, un puiši spēlē. Man tas ir svarīgi. Daudz krāsu, tā ir harmonija. Manā mūzikā ir daudz dažādu stilu un daudz dažādu krāsu. Jūs varat likt kopā kaut ko no džeza krāsas, kādu krāsu no blūza, dažreiz regeja. Dažreiz var ielikt kubiešu mūziku, salsu, dažreiz ko līdzīgu spāņu mūzikai," stāsta mūziķis.

"Es nekad neesmu gājis skolā vai universitātē, lai mācītos mūziku. Es mācījos mūziku no savas tautas, ko es zinu. Mūzika ir ļoti bagāta, jo tikai mūzikā var ielikt vienu japāni… ļoti, ļoti dažādas kultūras… jūs ieejat mūzikā un jums ir viena kopēja valoda, viena komunikācija. Tikai mūzika to var paveikt."

Festivāla noslēguma dienas dubultkoncertā, 5. novembrī, uzstāsies arī Brazīlijā dzimusī, Francijā dzīvojošā čelliste, dziedātāja un komponiste Dominika Pinto ar skatuves vārdu Dom La Nena, kura sapņainajās un dažubrīd pat melanholiskajās melodijās ļaus saklausīt abu valstu muzikālo miju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!