Pagājušajā nedēļas nogalē aizvadīts pēdējais šīs vasaras brīvdabas festivāls "Zaļumballe 2009", kas pēc gada pārtraukuma norisinājās netālu no Beibežiem, Vecumnieku novadā. Šogad festivāls divu dienu laikā pulcējis aptuveni 3500 apmeklētājus.

Foto galerija

Kā portālam "Delfi" atzina festivāla organizatori, pasākums uzskatāms par izdevušos, un tuvāko nedēļu laikā tiks lemts par nākamā gada "Zaļumballes" organizēšanu. Informāciju rīkotāji sola sniegt septembra beigās.

"Ja izlemsim nākamgad festivālu rīkot, tad mūsu plānos noteikti būs piesaistīt arī kādu 'lielo' ārvalstu mākslinieku," atklāj viens no festivāla rīkotājiem Mārtiņš Ķeņģis.

Festivāls šogad piedāvāja daudzveidīgu mūzikas klāstu uz piecām skatuvēm – Estrāde, Bedre, Akustiskā klēts, Ritmiņš un Diskotēka. Paralēli darbojās "Dirty Deal Café" zona, Austrumu nostūris, Aizvēnis (chill-out video telts), graffiti zona un tirdziņš, kā arī notika dažādas sportiskas aktivitātes.

Festivāla ietvaros uzstājās vairāk kā 60 grupas, mūziķi un dīdžeji– Igo, "Satellites LV", "The Briefing", "Soundarcade", "Inokentijs Marpls", "PND", "IndyGo", Goran Gora, Martin Confused, Imants Daksis, "Triānas parks", "Suņa Stunda", "Baložu Pilni Pagalmi", Uldis Rudaks, Mareks Kaminskis un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!