Ventspils teāra namā "Jūras vārti" svētdien 28. februārī 17:00 notiks jauno izpildītāju konkursa "Balss pavēlnieks" fināls, portālu "Delfi" informē organizatori no Latvijas televīzijas.

Žūrijas izvirzītie 40 finālisti Ventspilī startēs jauktā secībā – tā, lai ir interesanti, krāšņi, lai emocijas, cita citu papildinot, veidojot aizraujošu muzikālu piedzīvojumu visu vecumu klausītājiem. Konkursu vadīs Valters Frīdenbergs un Kārlis Būmeistars (plašāk pazīstami kā Valters un Kaža) kopā ar Līvu Bondari.

Saskaņā ar nolikumu, konkursā piedalās Latvijas bērnu un jauniešu vokālās grupas, kā arī solisti divās vecuma grupās: no 5 līdz 11 gadiem un no 12 līdz 16 gadiem. Jau šobrīd ir skaidrs, ka abu vecuma grupu finālisti sabrauks no visas Latvijas: kopumā konkursā pārstāvētas 14 Latvijas pilsētas, tostarp visai tāli reģioni - Līvāni, Daugavpils, Ludza, Ventspils, Alūksne. Īpaši muzikāla izrādās Ogre, jo no šīs pilsētas nāk visvairāk dalībnieku.

Plāno apmeklēt? Meklē DELFI afišā

"Konkursa otrajā kārtā žūrija pārsteigumu piedzīvoja vairākkārt: piemēram, viens no piecgadīgajiem ķipariem izvēlējies dziedāt visai sarežģīto dziesmu 'Puteklis' no Intara Busuļa repertuāra, un dara to godam. Tāpat amizanti klausīties, kā mazs puisītis dzied Zigmara Liepiņa 'Ja tu man esi' – katrā ziņā, repertuārs būs raibs kā dzeņa vēders. Skanēs gan latviešu tautasdziesmas, gan visu paaudžu latviešu komponistu oriģināldziesmas, kas stāsta par visu, kas mums svarīgs - pirmajām mīlestības jūtām, vilšanos, priekiem un bēdām. Nepārspēts konkursa dalībnieku mīlulis ir Raimonds Pauls: viņa dziesmas šajā konkursā pārstāvētas visvairāk," stāsta viena no konkursa "Balss pavēlnieks" organizētājām redaktore Eva Heinsberga.

Konkursa noslēgumā, kad laureāti jau būs zināmi, visi konkursa dalībnieki kopā ar skatītājiem vienosies kopīgā fināla dziesmā 'Mēs esam nošu līnijas', kurai mūziku komponējis Jānis Strazds, bet vārdu autors ir Guntars Račs.

Visiem četriem uzvarētājiem Latvijas Televīzija dāvās oriģinālus mākslas darbus: stikla mākslinieces Ilzes Dūdiņas veidotos ģerboņus, kas tiks labākajiem solistiem, bet labākās grupas savā īpašumā saņems greznu stikla zizli. Otra balva visiem uzvarētājiem būs fotosesija studijā "Imagine".

TV programma

LTV1 ēterā konkursa norisi varēs vērot 7. un 14. martā.

Biļetes uz konkursa finālu nopērkamas visās "Biļešu servisa" kasēs un koncerta norises vietā.

$bslink="http://www.bilesuserviss.lv/lat/concerts/muzika/cits/?concert=62164"; include("/www/htdocs/whatson/includes/bs.inc"); ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!