Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 24. oktobrī, pulksten 18.00 norisināsies pasaules mūzikas festivāla "Porta" vienīgais šā gada koncerts, kā arī viesmākslinieku meistarklases un videolekcijas, portālu "Delfi" informē festivāla organizatori.

Nelielam cilvēku skaitam festivāla "Porta" koncertu būs iespēja baudīt klātienē Mūzikas namā "Daile".
Koncertā uzstāsies mūziķu duets "Puuluup" no Igaunijas, kā arī somu multiinstrumentāliste un dziedātāja Maija Kauhanena. Festivāla viesmākslinieku uzstāšanos papildinās latviešu mūziķu piedalīšanās. Mūziķe Sniedze Prauliņa uzstāsies kopā ar igauņu duetu "Puuluup", apvienojot abu tautu skanīgākās tradīcijas, savukārt Raimonds un Oskars Petrauski performēs kopā ar Somijas multiinstrumentālisti Maiju Kauhanenu.

Koncertu būs iespējams skatīties arī tiešraidē festivāla "Porta" "Facebook" lapā vai mājaslapā. Turpat varēs sekot līdzi festivāla viesmākslinieku meistarklasēm.

23. oktrobrī, pulksten 12.00 - 13.00 tiešsaistē būs iespējams piedalīties somu kanteles spēles virtuozes Maijas Kauhanen meistarklasē. Meistarklases laikā Maija demonstrēs iespējas un paņēmienus, kā radīt akustiskus efektus instrumenta spēlē ar koka gabaliņu, vijoles lociņu, metāla ķēdēm un pat alumīnija foliju. Mūziķe arī mācīs kā spēlēt un trenēt poliritmus apvienojot kanteles spēli, sitaminstrumentus, rokas un kājas, tā veidojot dažādas neparastas un unikālas spēles tehnikas.

Savukārt, 23. oktobrī, pulksten 13.30 - 14.30 visi interesenti aicināti pieslēgties igauņu mūziķu stāstam par seno mūzikas instrumentu thalapartu. Talharpa ir ar lociņu spēlējams liras tipa stīgu mūzikas instruments, kas bijis plaši izplatīts agrajos viduslaikos Ziemeļeiropā un spēlēts Igaunijas rietumu salās līdz pat 20.gadsimta sākumam. Muzikālās apvienības "Puuluup" dalībieki Marko un Ramo sniegs ieskatu šī mūzikas instrumenta vēsturē, tā spēles tehnikā un iepazīstinās ar pāris tradicionālām talharpas dziesmām, kā arī to mūsidenu variācijām.

Biļetes uz festivāla koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!