Foto: Publicitātes foto

Diriģentam Andrim Nelsonam "Grammy" balvas saņemšana ir milzīgs gods, liecina paziņojums viņa mājaslapā.

"Man ir liels gods saņemt "Grammy" balvu par labāko orķestra sniegumu par mūsu "Deutsche Grammophon" izdoto Dmitrija Šostakoviča 10.simfonijas ierakstu, kas dzīvajā izpildījumā tika ieskaņots slavenajā Bostonas simfoniskajā zālē," norādījis Nelsons.

Diriģents atzīmējis Bostonas Simfoniskā orķestra mūziķu ieguldījumu ierakstā, kas ļāvis saņemt prestižo balvu. "Nav šaubu, ka šī prestižā "Grammy" balva prožektoru gaismā izceļ manus neparastos Bostonas Simfoniskā orķestra mūziķus, kuri Šostakoviča 10. simfonijas ierakstā tik spēcīgi parāda gan izsmalcināto mūziku, dziļo emocionālo spiedienu, kas nāk no Staļina Padomju Savienības," uzsvēris Nelsons.

Viņš teicis, ka atzinība par paveikto darbu sniegs jaunu iedvesmu iesāktā Šostakoviča projekta turpināšanai. "Mēs ceram, ka šis ieraksts orķestra atbalstītājiem un klasiskās mūzikas cienītājiem visā pasaulē parādīs mūsu izpratni par šo pārpasaulīgo mūziku, no kuras var paņemt tik daudz," piebildis Nelsons.

Albums "Shostakovich: Under Stalin's Shadow - Symphony No.10" tika izdots pagājušā gada 31. jūlijā. Tas bija pirmais Nelsona un Bostonas Simfoniskā orķestra ieraksts, kuru izdevis "Deutsche Grammophon". Šostakoviča ciklā dubultalbuma formā šā gada aprīlī plānots izdot arī komponista 5., 8. un 9. simfonijas, kā arī 1964. gada filmas "Hamlets" mūziku.

Jau ziņots, ka diriģents Nelsons pirmdienas vakarā ASV saņēmis prestižo mūzikas ierakstu balvu "Grammy" par viņa vadībā ierakstītu Bostonas Simfoniskā orķestra atskaņojumu. Nelsonu apsveicis gan Valsts prezidents Raimonds Vējonis, gan Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!