Foto: LETA
Jēkabpils novada Rubenes pagasta Kaldabruņā, Pļavas muzeja āra teritorijā 26. maijā plkst. 15.00 notiks folkoras kopa "Raksti" un vadītājas Vitas Tallas veidots koncerts "Kokles kokā", portālu "Delfi" informē biedrības "Ūdenszīmes" pārstāve Ieva Jātniece.

Kā stāsta rījkotāji, folkloras kopa "Raksti" ar savām koklēm gan gluži koka zaros nesēdēs – īpaši šim koncertam ir izbūvētas platformas. Tomēr koncerts būs unikāls, jo kokles skanēs kuplu liepu lapotnēs.

"Pasākuma iecerē svētais apvienojas ar smieklīgo – lūk, mēs esam latvieši; tā mazā tautiņa Baltijas jūras krastā, kas dzīvo kokos, ēd sēnes un visu laiku dzied…Tad muzicēsim arī, pat nenokāpjot no kokiem! Svētas ir pirmās lapas, kokles skaņas un pati pavasara esamība. Piedzīvosim," aicina biedrības "Ūdenszīmes" pārstāve.

Pēc koncerta vis apmeklētāji aicināti uz pavasara svaigās tējas degustāciju Pļavas muzeja telpās – Kaldabruņas skolā.

Pasākuma rīkotāji atgādina, ka tiem, kuri ceļo tālāk, ir iespēja šo dienu veltīt Raiņa dzimtajai pusei visā pilnībā: vispirms apmeklēt muzeju "Tadenava", kur plkst 13 00 varēs noskatīties Valmieras teātra izrādi "Bērns, vārdā Rainis"; tad doties pa "Raiņa pirmā ceļojuma" maršrutu (kartes var iegūt Tadenavā vai arī mājaslapā www.udenszimes.lv) un tieši plkst. 15 00 ierasties koncerta norises vietā.

Pasākums ir daļa no Latvijas simtgades svinību programma. Tā notiek laikā no 2017.gada līdz 2021. gadam. Latvijas valsts simtgades svinību galvenais vēstījums ir "Es esmu Latvija", akcentējot, ka Latvijas valsts galvenā vērtība ir cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu veido tās tagadni un kopā ar jauno paaudzi liek pamatus rītdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!