Foto: Publicitātes foto

30 gadus pēc leģendārā grupas "Nirvana" otrā albuma "Nevermind" iznākšanas, uz albuma vāciņa redzamais kailais mazulis, nu pieaugušais Spensers Eldens iesūdzējis grupu tiesā – par bērnu pornogrāfijas izplatīšanu, vēsta ārvalstu mediji.

Šobrīd 30 gadus vecais Losandželosas iedzīvotājs Eldens pauž, ka viņa vecāki nekad nav snieguši rakstisku piekrišanu viņa kailā ķermeņa izmantošanai nu par ikonisku kļuvušā albuma noformējumā.

Kā vēsta mūzikas medijs "Pitchfork", prasība iesniegta Kalifornijas tiesā un kā apsūdzētie tiek minēti kādreizējā "Nirvana" līdera Kurta Kobeina (1967-1994) mantinieki, basģitārists Kiss Novoseličs, bundzinieki Čads Čenings un Deivs Grols, vāciņa noformējuma autors, dizainers Roberts Fišers, kā arī ierakstu izdevniecības "Universal", "Geffen", "Warner" un "MCA".

Eldens pieprasa no katra apsūdzētā 150 tūkstošus ASV dolāru lielas kompensācijas par atklāti seksuāla rakstura materiālu izplatīšanu, kurā redzamas viņa ķermeņa intīmās daļas, turklāt vēl esot zīdainim. Viņš pauž, ka grupa "Nirvana" un citi apsūdzētie no šī attēla joprojām turpina gūt materiālu labumu.

Atgādinām, ka grupas "Nirvana" otrais albums "Nevermind" iznāca 1991. gadā un kļuva par desmitgades nozīmīgāko ierakstu. Tas ir arī viens no komerciāli veiksmīgākajiem ierakstiem mūzikas industrijas vēsturē. Uz tā vāciņa ir redzams zīdainis basienā, kurš sniedzas pēc dolāra banknotes, kas uzsprausta uz makšķeres āķa. Fotogrāfijas autors ir Kērks Vedls, kurš uz sesiju bija uzaicinājis savus paziņas – Eldenu pāri, kuri līdzi bija paņēmuši savu tobrīd četrus mēnešus veco dēlēnu Spenseru. Par dalību fotosesijā viņi saņēma 200 ASV dolāru.

Šobrīd albuma "Nevermind" vāciņš ir viens no atpazīstamākajiem mūzikas ierakstu noformējumiem vēsturē, kas ticis gan kopēts, gan arī parodēts, gan dažādi citādi izmantots.

Spensers Eldens līdz šim bijis zināms kā "Nirvana baby" un ik pa laikam gan sniedzis intervijas, gan arī par godu kārtējai albuma vai grupas "Nirvana" jubilejai atkārtojis slaveno fotokadru. Tāpat viņa krūtis rotā tetovējums ar albuma nosaukumu

2016. gadā, kad apritēja 25 gadi kopš "Nevermind" iznākšanas, Eldens vairākās intervijās pauda, ka ir noguris no šīs slavas. Viņš arī sacījis, ka mēģinājis sazināties ar grupas "Nirvana" dalībniekiem, lai saņemtu pienācīgu samaksu par dalību slavenajā fotogrāfijā, tomēr neviens viņam nav atbildējis.

Atgādinām, ka 2011. gadā "Nevermind" vāka fotogrāfija tika cenzēta sociālajā tīklā "Facebook", jo ar to tiek pārkāpti vietnes lietošanas noteikumi par kailuma atspoguļošanu fotogrāfijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!