Foto: Mango
18.aprīlī Latvijas 1.Rokkafejnīcā Rīgā notiks Mārtiņa Vilsona un Nika Matvejeva diska "Atzīšanās" prezentācija, portālu "Delfi" informē pasākuma organizatori.

Dubultdiska pamatā ir dzejnieka Aleksandra Čaka mīlas dzeja, kas nav zaudējusi savu nozīmi un izteikti poētisko auru arī šodien. Dzejoļi, rakstīti 20.gadsimta trīsdesmitajos gados, mūsdienās skan tikpat aktuāli. Radošais duets - komponists Niks Matvejevs un aktieris Mārtiņš Vilsons - atradis Čaka dzejas materiālā sev nozīmīgas un būtiskas noskaņas.

Aleksandrs Čaks un dzejnieka daiļrade vēl arvien ir leģendu un nostāstu apvīta. Publika ar interesi uztver Čaka personību, dzīves krāsainību un viņa darbu īpašo, izteikti emocionālo noskaņu. Vairāki komponisti sarakstījuši mūziku Čaka dzejas rindām, kas ikreiz ieskanas krāšņāk un savdabīgāk. Kad pirms pieciem gadiem tika izdots Nika Matvejeva dziesmu disks "Meitenēm", mūziķis uzsāka darbu pie Aleksandra Čaka dzejas materiāla un pēdējo gadu laikā sarakstīja 13 jaunas dziesmas. Ilgstoši dzejnieka daiļradei pievērsies arī aktieris Mārtiņš Vilsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!