Foto: Publicitātes foto

Daudzsološais ASV new-wave un sinthpop mākslinieki "Cold Cave" 6. maijā iesildīs "Nine Inch Nails" (NIN) vienīgo koncertu Baltijā, "Arēnā Rīga". NIN uz Latviju vedīs vienu no pasaules iespaidīgākajiem un tehnoloģiski vissarežģītākajiem mūzikas šoviem. Biļetes publiskajā tirdzniecībā "Biļešu Serviss" kasēs un internetā.

Gotisko noskaņu new-wave grupa "Cold Cave" ir ASV mūziķa, dzejnieka un izdevēja Veslija Īsolda (Wesley Eisold) projekts. Mūziķa mājas apstākļos iesāktais eksperiments ar laiku pārtapa ievērojamā "sintīpopa, skaņu un darkwave kolāžā" ar dažādu viesmākslinieku performancēm. Īsolds izceļas ar reizē spēcīgu un juteklisku vokālu, kā arī fascinējošu dziesmu liriku. Iepriekš koncertējot ar Beck un "Cat Power" starptautiskajā "Station To Station" projektā, kurā piedalījās arī Patija Smita, Beck un citi, "Cold Cave" pašreiz iesilda NIN Eiropas koncerttūri.

"Cold Cave" debijas albums "Love Comes Close" (2009) tiek raksturots kā spilgts 80. gadu sintīpopa un artroka apvienojums, savukārt mūziķa 2011. gada ieraksts "Cherish the Light Years" jau pakāpeniski piesaistīja arvien plašākas publikas interesi. Īsolds atklāj, ka viņa šī gada albums "Sunflower" ietvers gan "grandiozāku otrā albuma skanējumu, gan arī ieturētu minimālismu Suicide vai 39 Clocks stilā".

"Nine Inch Nails", kuru izveidojis tās vienīgais oficiālais dalībnieks Trents Reznors (Trent Reznor), pēc piecu gadu klusēšanas pauzes pagājušogad izdeva kritiķu augsti vērtēto albumu "Hesitation Marks".

Mūzikas izdevumi to nodēvēja par "Trenta Reznora vissvarīgāko māksliniecisko pieteikumu kopš 90. gadiem" un vienu no Reznora labākajiem veikumiem. Jaunā grupas koncertšova tapšanā piedalījās NIN skatuves dizainers Rojs Benets (Roy Bennett) un kanādiešu šovu producentu apvienība Moment Factory, kas līdz šim strādājusi un veidojusi šovus tādiem māksliniekiem kā Justin Timberlake, Jay Z, Bon Jovi, Madonna u.c. Benets un "Moment Factory" vairākus mēnešus strādāja kopā, lai izveidotu patiešām interaktīvu skatuves iekārtojumu, kas ļauj grupai kontrolēt savas uzstāšanās vizuālos aspektus, izmantojot kustības.

"Nine Inch Nails" pirmais un vienīgais koncerts Baltijā 6. maijā notiks "Arēnā Rīga". Biļetes publiskajā tirdzniecībā "Biļešu Serviss" kasēs un internetā. Stāvvietu biļetes cena - 41 eiro. Sēdvietas no 41 līdz 53 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!