Foto: EPA/LETA

Pēc piecu gadu pārtraukuma amerikāņu grupa "Nine Inch Nails" (NIN) ir laidusi klajā jaunu singlu ar nosaukumu "Came Back Haunted", vēsta ārzemju mediji un paziņojums NIN Twitter vietnē.

Kompozīcija tiks iekļauta jaunajā albumā "Hesitation Marks", kuru plānots izdot šī gada 9.septembrī. Pārējo albumā iekļauto dziesmu saraksts pagaidām netiek izziņots. Pirms nedēļas Reznors paziņoja, ka jaunais albums, kas tika rakstīts slepenībā no medijiem, ir pilnībā gatavs.

Vienlaicīgi ar singla izdošanu NIN līderis Trents Reznors paziņoja par Ziemeļamerikas tūres sākumu. Līdz tam grupa plāno piedalīties dažos festivālos Eiropā un Japānā.

Koncerta sastāvā grupas pastāvīgais dalībnieks Reznors ir pieaicinājis ģitāristu Robinu Finku (Guns N' Roses), taustiņinstrumentālistu Aleksandro Kortini (Modwheelmod), bundzinieku Ilanu Rubinu (Lostprophets), kā arī Džonu Justisu no grupas "Telefon Tel Aviv".

Iepriekšējais NIN singls "Discipline" iznāca 2008.gada aprīlī. Tajā pašā gadā tika izdots arī pēdējais studijas albums "The Slip". Gadu vēlāk Reznors nāca klajā ar paziņojumu, ka grupa pārtrauc savu pastāvēšanu uz nenoteiktu laiku. Taču šajā laikā viņš turpināja muzicēt un ierakstīt dziesmas projekta "How to Destroy Angels" ietvaros. Turklāt tika sarakstīta mūzika Deivida Finčera filmai "Meitene ar pūķa tetovējumu" un "Sociālais tīkls", par kuru 2011.gadā Reznors saņēma "Oskaru".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!