Foto: EPA/LETA

ASV grupa "Nine Inch Nails" izvēlējusies Rīgu, lai aizvadītu vairāk kā nedēļu garus mēģinājumus, gatavojoties savai Eiropas koncerturnejai, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

6. maijā "Arēnā Rīga" notiks grupas pirmais Eiropas koncerts, atgriežoties pēc 6 gadu pārtraukuma. NIN uzstāšanās kļuvusi par vienu no iespaidīgākajiem, modernākajiem un tehnoloģiski vissarežģītākajiem koncertšoviem, kādus šobrīd iespējams piedzīvot.

"Mans mērķis ir radīt skatītājiem interaktīvu koncertfilmu, kas notur uzmanību līdz pēdējai sekundei un ļauj aizceļot citā realitātē. Ir forši dāvāt cilvēkiem nebijušu pieredzi," stāsta grupas līderis Trents Reznors.

Plašāku interviju ar Reznoru un NIN ilgadējo taustiņnieku Alesandro Kortini (Alessandro Cortini) var noskatīties šeit un pilnu NIN 2013. gada tūres "Tension" Losandželosas koncerta ierakstu šeit.

"Nine Inch Nails" uz Latviju brauc ar vienu no pasaules iespaidīgākajiem mūzikas šoviem, kas noformēts hipermodernā tehnokrātiskā stilā. Grupas dalībnieku kustības iedarbina gaismas un vizuālos efektus – skatuve kļūst par grupas un tās mūzikas metafizisku vizuālo papildinājumu. Šova tapšanā piedalījušies NIN skatuves dizainers Rojs Benets (Roy Bennett) un kanādiešu šovu producentu apvienība "Moment Factory", kas līdz šim strādājusi un veidojusi šovus tādiem māksliniekiem kā Džastins Timberleiks, Jay Z, Madonna un citiem.

Benets un "Moment Factory" vairākus mēnešus strādāja kopā, lai izveidotu patiešām interaktīvu skatuves iekārtojumu, kas ļauj grupai kontrolēt savas uzstāšanās vizuālos aspektus. Rezultātā "Moment Factory" ir radījusi skatuves iekārtojumu, kurā skatuve pati kļūst par instrumentu, kas reaģē uz grupas dalībnieku atrašanās vietu un pārvietošanos telpā.

"Mēģinājumus visas dienas grupa aizvadīs "Arēnā Rīga", un tie paredzēti tieši skatuves šova radīšanai. Grupa Rīgā visu šo laiku uzturēsies vairāk kā 40 cilvēku pavadībā, taču, lai palīdzētu uzbūvēt un apkalpot skatuvi, tiks nodarbināti papildu darbinieki. Mēs esam brīdināti, ka mēģinājumi dažkārt var ievilkties 24 stundu garumā, un par Trenta Reznora vērienu, inovitatīvajām idejām un iespaidīgo izpildījumu var pārliecināties grupas radītā divdaļīgā filmā par pagājušā gada koncertu tapšanu. Mums šis ir liels izaicinājums - pavadīt tik daudz laika, lai palīdzētu sagatavot visu nepieciešamo veiksmīgai šādu mēģinājumu norisei, kādi mūsu reģionā notiek pirmo reizi," stāsta koncerta rīkotājs Ģirts Majors.

"Nine Inch Nails" pirmais un vienīgais koncerts Baltijā 6. maijā notiks “Arēnā Rīga”. Biļetes publiskajā tirdzniecībā „Biļešu Serviss” kasēs un internetā. Stāvvietu biļetes cena - 41 eiro. Sēdvietas - no 41 līdz 53 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!