No 31. jūlija līdz 2. augustam, festivāla "Laba Daba" notikumus un labdabīgu festivāla atmosfēru dzīvajā ēterā Latvijas radio 6 – FM 95,8 naba.lv - atspoguļos "Naba" ētera instruktori un tematisko raidījumu veidotāji.

Jau trešo gadu līdztekus sešām festivāla "Laba Daba" skatuvēm norises vietā darbosies brīvdabas radio studija "NABA Raida", kurā visu festivāla laiku darbosies Latvijas Universitātes radio "Naba" ētera personības, radot unikālu festivāla atspoguļojumu radio viļņos un veidojot festivāla atmosfēru gan klātesošajiem festivāla viesiem, gan tiem, kas uzturas ārpus tā, stāsta radio pārstāvji. 

Sestdienas naktī, kad noslēgsies radio tiešraides programma, brīvdabas studija pārvērtīsies par skatuvi Ģertrūdes ielas teātra, Ģirta Šoļa režisētajai izbraukuma izrādei "Pasaka par veco nāvi".

Jau agrā piektdienas pēcpusdienā, kad lielākā daļa festivāla apmeklētāju būs devušies ceļā uz to, Radio "Naba" sāks raidīt no festivāla norises vietas. No plkst. 16.00 ēteru pieskandinās mūzikas instruktori Atis Žagars, Eduards Ozoliņš, Ģirts Šolis, Jānis Vugulis, Jānis Kazulis, bet ar tematiskām atkāpēm ēteru piepildīs raidījumi "KŪL", "Transplants" un "Zinātnes vārdā". Bet nakts stundas ar dziļiem un dzīvības pilniem dubstep ritmiem un naksnīgām sarunām piedāvās "Dabsolis".

Otro dienu ieskandinās brazīļu mūzikas ritmi un raidījuma "Conexão FM Brasil" veidotāji, ar festivāla studentiskajām aizkulisēm un studentu piedzīvojumu stāstiem iepazīstinās raidījums "Studentu pietura", bet vēstures pētīšanā aicinās iesaistīties "Vēstures ķīlis", ar mākslinieku aktivitātēm festivālā iepazīstinās raidījumi "Subjektīvie mērījumi" un "Bron-hīts", bet sekošana līdzi festivāla laikā notiekošajām kāzu ceremonijām varēs kopā ar raidījumu "NABARĪTS". 

Dabas ainavu baudīšanā un regeja mūzikas skanējumā pavadīs raidījuma "Dabaskats" veidotāji, bet dumpinieciskās skatuves veidotāji raidījums "Ej Apskrieties" atspoguļos pankmūzikas aizkulises festivālā. Vakara gaitā ar Radio "Naba" muzikālās programmas daudzveidību atklās arī citi Radio "Naba" mūzikas, kultūras un ētera instruktori, stāsta radio "Naba" pārstāvji.

Ēterā būs dzirdamas gan ekspresintervijas ar māksliniekiem, gan īpašas mūziķu uzstāšanās pārraides no galvenās - Lāča skatuves, uz kuras kāps tādas muzikālās apvienības kā "Skandinieki", "Samba de Riga", "Oranžās brīvdienas", "Aurora", "Auļi", "Sus Dungo", "Nohow", "Sniegavīru rūpnīca", "Rīgas Modes", "Inokentijas Mārpls", "Pienvedēja piedzīvojumi", kā arī ārzemju grupas "Brutto" (Baltkrievija), "The Angelcy" (Izraēla), "The Fall" (Lielbritānija). 

Tiešraides programmas aktualitātēm varēs sekot līdzi "Twitter", bet klausītāji, kas vēlēsies paziņot par īpaši spilgtiem un tiešraides vērtiem notikumiem, aicināti to darīt, pievienojot saviem ierakstiem #labadabalive.

Tiešraide būs dzirdama piektdien 16.00 - 3.00, sestdien 9.00 - 3.00. Festivāla tiešraidi varēs dzirdēt festivāla norises vietā, internetā - naba.lv un Latvijas radio 6  - FM 95,8.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!