Foto: Publicitātes foto
Ar dažādiem koncertiem Rīgā un citās Latvijas pilsētās tiks bagātināta Otrās adventes noskaņa. Ņemot vērā pandēmijas dēļ ieviestos ierobežojumus, visi klātienes koncerti norisinās tikai "zaļajā režīmā", bet vairāki no tiem būs pieejami arī tiešsaistē.

Atgādinām, ka īpaša programma sarūoēta Rīgas apkaimēs. Sagaidot Otro adventi, Anniņmuižas parkā iedzīvotājiem būs iespēja dzirdēt pūtēju muzikālu performanci "Ziemassvētku tubas", savukārt Ziepniekkalnā kopā ar grupu "Sunny Groove Dixie" varēs sastapt "Citādus Ziemassvētkus". Tāpat Latvijas pilsētās jau ir aplūkojamas izrotātas svētku egles. Svētku noskaņu varēs meklēt arī individuālās nodarbībās un meistarklasēs.

Senās mūzikas programma "Atveries, mana sirds" Lūznavā


Ar senās mūzikas programmu "Atveries mana sirds" 5. decembrī pulksten 15 turpināsies Lūznavas muižas adventes laika programma.

Senās mūzikas koncertā skanēs 17. gs. un 18. gs. izcilu skaņražu radīti muzikālie sacerējumi Ilzes Grēveles-Skaraines (soprāns), Sanitas Zariņas (baroka vijole), Danutas Ločmeles (čells) un Beatas Gekas (pozitīvs) izpildījumā.

Koncertprogrammā "Atveries, mana sirds" izskanēs komponistu Johana Sebastiāna Baha, Dītriha Bukstehūdes, Ignaca Franča fon Bībera, Žana Baptista Barjēra, Georga Filipa Telemana un Georga Fridriha Hendeļa skaņdarbi.

Pirms vai pēc koncerta Lūznavas muižā var aplūkot mākslinieces Vitas Lukstiņas personālizstādi.

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Mazajā ģildē uzstāsies dziedātāja AnnaKrista

RKTMC "Mazā Ģilde" Lielajā zālē 5. decembrī pulksten 19 notiks adventes koncerts jauniešiem "Atnākšana".

Foto: Publicitātes foto

Koncertā uzstāsies jaunā dziedātāja AnnaKrista (Anna Krista Ostrovska) un domubiedriem. Koncertu var skatīties klātienē, izņemot ielūgumus "Biļešu paradīzes" kasēs, vai tiešraidē RKTMC "Mazā ģilde" "Facebook" lapā un www.mazagilde.lv.

"Atnākšana" ir koncertprogramma, kurā skanēs ne tikai AnnasKristas oriģināldziesmas, bet arī visiem zināmu dziesmu kaverversijas. Jaunā mūziķe uzstāsies tandēmā ar Dominiku Jarmakoviču (ģitāra), Jāni Poli (basģitārista) un Artūru Cukanovu (sitaminstrumenti). Koncerta "Atnākšana" moderators – aktieris un mūziķis Māris Skrodis.

Jelgavas bigbends koncertā "Sniegavīru triumfs"

Ieskandinot Ziemassvētku gaidīšanas laiku, Jelgavas Kultūras namā, 5. decembrī pulksten 16, Jelgavas Bigbends un diriģents Raitis Ašmanis ielūdz uz koncertu "Sniegavīru triumfs". Kopā ar mūziķiem svētku noskaņu palīdzēs uzburt solisti – Ieva Kerēvica un Normunds Rutulis. Koncertu vadīs Anete Ašmane.

Biļetes uz koncertu nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Jelgavas Bigbends ir viena no Latvijas džeza mūzikas pamatvērtībām – profesionālu mūziķu apvienība ar vēsturi un tradīcijām kopš 1990. gada. Visu līdzšinējo pastāvēšanas laiku bigbenda mākslinieciskais vadītājs un diriģents ir Raitis Ašmanis, kas kolektīva uzmanības lokā galvenokārt izceļ džeza standartus un populāru ārzemju un latviešu komponistu mūziku.

Gatavojoties koncertam un uzburot svētku noskaņu arī savās mājās, aicinām noskatīties aizvadītā gada Jelgavas Bigbenda un Daumanta Kalniņa svētku video koncertu "Ziemas ceļa idille". Ierakstu skaties ŠEIT.

"Veltījums Hammond ērģelēm" – koncerti Rīgā un Liepājā


Rīgas Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā sestdien, 4. decembrī un Liepājas Lutera baznīcā svētdien, 5. decembrī, pulksten 16 izskanēs vokālās grupas "Putni" rīkotais koncerts "Veltījums Hammond ērģelēm".

Kā katru gadu, vokālā grupa "Putni" gatavo Ziemassvētku programmu, kas veltīta kādai īpašai tēmai. Šoreiz tas ir stāsts par Latvijā tapušām "Hammond" ērģelēm, kuru vārds ir nozīmīgs zīmols mūziķu pasaulē, jo īpaši džeza un rokmūzikas vidē.

Koncertā piedalīsies Atis Andersons (Hammond ērģeles), Kārlis Vanags (saksofons), Andris Buiķis (sitaminstrumenti), Beāte Zviedre (balss), vokālā grupa "Putni", Kristīne Adamaite (ērģeles)

Programmā skanēs J. S. Baha un G. F. Hendeļa opusi džeza aranžijās un Ata Andersona oriģinālmūzika.

Ieeja koncertos bez maksas, ar personificētu ielūgumu un sadarbspējīgu vakcinācijas vai Covid-19 pārslimošanas sertifikātu, uzrādot personu apliecinošo dokumentu. Ielūgumi pieejami "Biļešu paradīzes" kasēs. Koncertu Liepājā varēs skatīties arī tiešsaistē "Facebook".

Ilze Grunte un Zane Šmite Rīgas Sv. Trīsvienības baznīcā

Galvaspilsētas dievnamos apmeklētāji gaidīti svētku ieskaņas koncertos. Ciklā "Adventes koncerti Rīgas baznīcās" 5. decembrī pulksten 12 Rīgas Sv. Trīsvienības baznīcā, Sarkandaugavā, uzstāsies Zane Šmite (balss, vargans) un Ilze Grunte (ģitāra, ukulele, čarango, ķeltu arfa).

Programmā skanēs bardu Māra Putniņa, Haralda Sīmaņa un Valda Atāla dziesmas, gan komponista Imanta Kalniņa un Jura Vilcāna kompozīcijas, gan hernhūtiešu brāļu draudžu dziedātas lūgšanas, kā arī dažas Ilzes Gruntes sacerētas dziesmas.

Ieeja koncertā bez maksas. Vietu skaits ierobežots. Koncertu bezmaksas personalizēti ielūgumi rezervējami, rakstot uz e-pastu: sniedz@inbox.lv vai zvanot pa tālruni 29802995.

Ziemassvētki Raiņa un Aspazijas vasarnīcā Jūrmalā


Raiņa un Aspazijas vasarnīca (Jūrmala, Jāņa Pliekšāna ielā 5/7) aicina ģimenes 4. decembrī un pārējās pirmssvētku sestdienās izdzīvot Ziemassvētku stāstu muzejā. Kā Rainis šeit pavadīja vienus no saviem Ziemassvētkiem? Kādus apsveikumus sūtīja un saņēma? Ar ko cienāja atnākušos ciemiņus?

Foto: Publicitātes foto

Muzeja apmeklējuma laikā būs iespēja apskatīt dzejnieku senās istabas un izzināt dažādus stāstus, iepazīt pastkaršu sūtīšanas tradīciju, mācīties dzejoļus un padarīt svētkus gaišākus vientuļiem senioriem Raiņa dzimtajā Sēlijas novadā, rakstot tiem vēstules un Ziemassvētku apsveikumus, kurus muzeja rūķi nogādās īsi pirms svētkiem.

Darbošanās tiek plānotas individuāli vienas ģimenes lokā. Lai organizētu drošu apmeklējuma norisi visiem interesentiem, muzeja darbinieki lūdz pieteikties pa tālr. +371 67764295 vai e-pastā rainis.vasarnica@memorialiemuzeji.lv, norādot datumu un vēlamo ierašanās laiku.

Pieaugušajiem uzrādāms derīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Muzejā visiem apmeklētājiem jālieto sejas un deguna aizsegs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!